Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 05. 28.

Fosztogatókat tartóztattak le a szíriai biztonsági erők

2018. 05. 28.

Szíriai belbiztonsági erők több térségben hajtottak végre rajtaütéseket, ahol lopott berendezéseket árultak. Ez a jelenség nem újdonság a fegyveres konfliktusok idején és a szíriai kormány ellen használják fel.

Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bárkit is megvádoljunk emiatt, azonban egy szervezet megértéséhez minden szempontját figyelembe kell venni és nem csak egy kisebb csoportja tetteit nézni. Ennek a kisebb csoportnak a tagjai legnagyobb részben nem reguláris katonák, hanem paramilitáris fegyveresek, habár ezt szintén nem lehet mentségnek tekinteni.

Ami történt az néhány személy cselekedte volt, amely egyáltalán nem jellemző a Szíriai Fegyveres Erőkre. Ezeket a személyeket felelősségre fogják vonni a szíriai törvények szerint.

Újra elmondva, ezek a jelenségek nem újdonságok fegyveres konfliktus idején, az egyetlen ok ami miatt közzé tettük a megosztást, hogy megmutassuk a jelenség másik oldalát, amikor a szíriai kormány minden lehetőt megtesz, hogy megelőzze ezeket a cselekedeteket és bíróság elé állítsa a felelősöket.

Emlékezzenek rá, hogy nem minden terepszínű egyenruhát viselő személy katona.

A Szíriai Arab Fegyveres Erők Főparancsnoksága közleménye:

“Magyarázatul a videó felvételekre és képekre, amelyeken több személyt letartóztatnak, akik a Szíriai Arab Hadsereg katonáinak adták ki magukat, miközben fosztogattak a mostanáig felszabadított területeken.

A Főparancsnokság megerősíti, hogy ezek a személyek egyáltalán nem a Szíriai Fegyveres Erők katonái és nem tartoznak semmilyen katonai szervezethez vagy intézményhez. Őket a szíriai hatóságok, mint bűnözőket körözték és a neveiket, személyi igazolványaik adatait korábban elküldték az összes katonai és rendőrségi ellenőrző pontnak.”

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑