Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2017. 01. 09.

Francia parlamenti delegáció látogatott Aleppoba (képek, videó)

2017. 01. 09.

Francia parlamenti delegáció látogatott Aleppoba. A párizsi politikusok szerint Aleppo felszabadítása a Szíriai Arab Hadsereg legnagyobb győzelmét jelenti a hat éve elhúzodó konfliktusban.

A januér 5.-én érkező francia politikusok szíriai kollégáikkal és a sajtó képviseletével  közösen látogattak el Aleppo nemrégiben felszabadított negyedeibe. A delegáció látogatást tett az Aleppoi várba, a Vörös Félhold helyi központjába és számos karitatív és egészségügyi intézménybe.

A francia delegáció vezetője Thierry Mariani parlamenti képviselő szerint ” Most az a legfontosabb, hogy támogassuk Szíria újjáépítésének tervét, amit az állami intézmények valósítanak meg.”

Pierre Bclaih franci újságíró medöbbenve mesélte, hogy “Franciországban teljesen más képet alkottak a szíriai konfliktusról. Az embereknek téves információkat közöltek. De a mostani látogatás megmutatta, hogy valójában mi is történt Aleppoban és az egész országban. “

Thierry Mariani Republikánus párt tagja szerint fontos, hogy a nyugati világ végre egy valós képet alkosson arról ami Szíriában zajlik, és elismerje azokat a győzelmeket amiket a szír népért tett az ország hadserege.  Mariani szerint elengedhetettlen, hogy a szíriai konfliktus mihamarabb békés úton rendeződjön, bevonva a szíriai társadalom minden közösségét és politikai platformját.

A delegáció az aleppoi látogatásuk során egy keresztény misén is részt vettek. A francia politikusokat Damaszkuszban Bashar Al-Assad szíriai elnök is fogadta.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑