Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2019. 09. 01.

Francia delegáció érkezett Bashar Al-Assad elnökhöz Szíriába

2019. 09. 01.

Bashar Al-Assad, a Szíriai Arab Köztársaság elnöke a Francia Nemzeti Tömörülés dlegációját fogadta Damaszkuszban, ahol a szíriai helyzetről és a terrorizmus elleni háborúról tanácskoztak.

Augusztus 29-én a Francia Nemzeti Tömörülés nevű párt delegációja érkezett Damaszkuszba, melynek élén Terry Mariani, a part európai parlamenti képviselője állt. Az Assad elnökkel folytatott megbeszélés során a szíriai helyzetről és a terrorizmus elleni háborúról tárgyaltak.

Bashar Al-Assad elnök a francia delegáció egyik kérdésével kapcsolatban világosan kijelentette, hogy a terrorizmus elleni háború addig tart, ameddig a terroristákat teljesen el nem távolították a szíriai területekről. A Szíriai Arab Hadsereg pedig a Hama és Idleb kormányzóságokban elért sikereivel jó úton halad ez irányba.

Az elnök úr azt is megjegyezte a tárgyalás során, hogy a harcokat nehezíti Törökország, mely támogatást nyújt a terroristáknak és e mellett az amerikai kormány is arra törekszik, hogy destabilizálja a helyzetet Szíriában és a régióban.

A felek a párbeszéd során több közös érdekkel kapcsolatos témát is érintettek. Ilyen például a terrorizmus és a szélsőségesek elleni küzdelem, melyet az európai államok megkövetelnének a régió egyes országaitól is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (SANA)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑