Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2021. 03. 27.

Francia repülőgéphordozó hajó érkezett a Perzsa-öbölbe

2021. 03. 27.

A francia Charles de Gaulle repülőgép szállító hadihajó megérkezett a Perzsa öbölbe, hogy támogassa a térségben folyó harcot az Iszlám Állam terrorszervezet ellen. Más vélemények szerint azonban az öbölben egyre feszültebbé váló konfliktus miatt küldték a francia hadihajót.

A hajó a francia Toulon kikötőből, a Földközi-tengeren keresztül érkezett meg az Indiai-óceán térségébe, hogy bekapcsolódjanak a terrorizmus ellen harcoló nemzetközi koalíció műveleteibe. A francia védelmi minisztérium szerint a hadihajó feladata az Öbölben történő szabad hajózás biztosítása is.

A Charles de Gaulle éppen egy olyan kényes időszakban érkezett a térségbe amikor kiéleződött a feszültség az amerikai-szaúdi katonai szövetség, valamint Irán között.

A francia repülőgép hordozó kíséretét két romboló, egy ellátó hajó és egy tengeralattjáró alkotja. A kötelékhez azonban csatlakozott egy belga, egy görög és egy amerikai romboló is. A francia védelmi minisztérium szerint a repülőgép hordozót szolgáló 1200 fős személyzet valamennyi tagját beoltották a koronavírus elleni vakcinával.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑