Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2020. 01. 26.

Francia segélyszervezet négy önkéntesét rabolták el Irakban

2020. 01. 26.

Egy francia keresztény segélyszervezet négy munkatársa tűnt el Irakban, ezért a francia és az iraki hatóságok közösen vezetik a nyomozást az előkerülésükért. Az SOS Chrétien’s dOrient nevű francia szervezet munkatársait utoljára hétfőn a bagdadi szállásukon látták –írta a BBC.

Három francia és egy iraki állampolgár tűnt el január 20.-án Bagdadban. A keresztény önkéntesek a francia SOS Chretiens d’Orient karitatív szervezet tagjaiként tevékenykedtek a háború és zavargások sújtotta országban.

Az iraki belügyminisztériumhoz tartozó forrás megerősítette, hogy hétfőn ismeretlen személyek elraboltak négy keresztény önkéntest Bagdadban. A neve elhallgatását kérő katonatiszt szerint az elraboltak közül három francia állampolgár, míg a negyedik egy iraki férfi.

Öt nappal az eltűnésük után még senki sem állt elő követelésekkel. Az eset valószínűleg kapcsolatban áll az országot jelenleg jellemző rossz biztonsági állapotokkal.

Az országban már tavaly tüntetések kezdődtek az iraki kormány ellen, azonban az amerikaiak január eleji légitámadása feldühítette az embereket és egyre gyakoribbak a tüntetések, elsősorban Bagdadban. A Kászem Szulejmáni iráni tábornok és Abu Mahdi Al-Mohandesz, egy iraki milícia vezetőjének halálával végződött amerikai légitámadás óta az irakiak folyamatosan követelik a külföldi csapatok távozását az országból.

A fiatal önkénteseket utoljára a francia nagykövetséghez közeli szállodából látták elmenni. Az iraki hatóságok a francia diplomatákkal együttműködve indítottak nyomozást az ügybe – közölte a The Baghdad Post.

A teljes cikket ITT olvashatják el.

Forrás és kép: Vasárnap.hu

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑