Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 03. 04.

Gall pálfordulás: Szíriába látogattak a francia törvényhozók (képgaléria+videofelvétel)

2015. 03. 04.

Francia parlamenti képviselők múlthéten Bashar Al-Assad szíriai elnökkel találkoztak Damaszkuszban,. A képviselők “magánjellegű küldetés” keretében utaztak a közel-keleti országba.


A bal és jobboldali politikusokból álló delegációt Faisal Al –Makdad szíriai külügyminiszter helyettes fogadta, majd megbeszélést folytattak az ország külügyminiszterével Walid Moualemmal is.
A delegáció egyórás találkozóval folytatódott Bashar Al-Assad elnökkel. Az AFP francia hírszolgálatnak adott interjúban Jacques Myard az ellenzéki jobbközép Népi Mozgalom Uniójának (UMP) politikusa szerint a megbeszélés rendkívül jól sikerült, de részleteket nem árultak el egyik oldalról sem.

A francia küldöttség egyházi vezetőkkel is találkoztak. Badr Aldin Hasoun szíriai főmufti illetve az Antiochiai Ortodox Egyház pátriárkája is fogadta a politikusokat.

Az Al Mayadeen felvétele:

Stéphane Le Foll francia kormányszóvivő újságírói kérdésre válaszolva szerdán hangsúlyozta, hogy “egyéni kezdeményezésről” van szó, nem hivatalos látogatásról. A párizsi külügyminisztérium leszögezte, hogy a törvényhozók semmilyen hivatalos üzenetet nem közvetítenek, a látogatást pedig nem egyeztették a tárca illetékeseivel.

Párizs, amely a nyugati országok többségéhez hasonlóan Bashar Al-Assad elnök távozását követeli, a mérsékelt ellenzéknek nyújt katonai és politikai támogatást a közel-keleti országban tomboló polgárháborúban. Franciaország 2012 márciusában döntött damaszkuszi nagykövetségének bezárásáról, pár hónappal később pedig kiutasították a Párizsban akkreditált szíriai nagykövetet.

Képgaléria:

.

Orientalista.hu – (Forrás: MTI, AFP, SANA, Al Mayadeen)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑