Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2018. 11. 20.

Gazdasági bűnözőket végeztek ki Iránban

2018. 11. 20.

Iránban kivégeztek két gazdasági bűnözőt akik két tonna aranyat halmoztak fel azért, hogy befolyásolják az ország arany piacát.

Vahid Mazloumint és társát Mohamed Esmaiel Qassemit szerdán végezték ki egy börtönben miután a legfelsőbb bíróság jóváhagyta a rájuk kiszabott halálos ítéletet. Mazloumint még júliusban tartóztatták le miután 10 hónapig aranyérméket halmozott fel. Ez idő alatt két tonna aranyat, vagyis 250 ezer darab érmét sikerült felvásárolnia.

Az iráni bíróság augusztus végén kezdte meg a tárgyalást az üggyel kapcsolatban és ez alatt több olyan tanút is kihallgattak akiket korrupcióval gyanúsítanak és részt vettek a gazdasági manipulációban.

Az iszlám forradalom vezetője Ali Khamenei ajatollah már korábban felszólította az iráni igazságszolgáltatást irányító Sadeq Amoli Larijani ajatollahot, hogy tegyen lépéseket a gazdasági korrupció felszámolására és folytassanak le ,,gyors és igazságos,, eljárást a gazdasági bűnözőkkel szemben.

Khamenei ajatollah szerint a korrupció jelentős veszélyt jelent a gazdaságra ezért hatékonyan kell fellépni ellene. Éppen ezért az igazságszolgáltatásnak ismertetnie kell az állampolgárokkal, hogy milyen lépéseket fognak tenni a korrupció ellen és azt is látniuk kell, hogy a gazdasági bűncselekményeknek milyen jogi következményei vannak. Éppen ezért a korrupció ellenes lépés egyaránt lehet fenyegetés és lehetőség is az állampolgár számára.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑