Cadmus fordítás Cadmus
Katar

2016. 05. 30.

Ghanim al-Muftah: a testi fogyatékos kisfiú, aki százezreket inspirál

2016. 05. 30.

Ghanim al-Muftah egy katari fiúgyermek, aki egy rendkívül ritka rendellenességnek köszönhetően úgy született meg, hogy testének csupán egynegyede fejlődött ki – a többi része hiányzik. A ma 14 éves, lassan tinédzserkorba lépő al-Muftah élete a fel nem adás és a tiszta öröm felemelő története.

A kisfiúról már a terhesség alatti kórházi vizsgálatok során kiderült, hogy rendkívül súlyos állapotban van. Orvosai éppen ezért az abortuszt ajánlották, édesanyja azonban hallani sem akart arról, hogy gyermekét meggyilkolják, így kihordta és megszülte őt.

Ez a gyermek ma videók és képek sokaságát teszi fel az Instagramra, ahol már több, mint 900 000 követője van, melyben jól látható, hogy mennyire élvezi az életet, folyton mosolyog, valósággal élvezi azt, ahogy a kihívásokat le kell küzdenie. A fiúra több híresség is felfigyelt: a kuvaiti emír, Szabah al-Ahmad al-Dzsáber asz-Szabah például személyes találkozóra is hívta (a borítóképen látható kép ezen készült).

A fiatal az Emírségekben díjat is nyert a közösségi médiában való tevékenységéért. A civil életben sem tétlen: többek között indított egy nonprofit alapítványt is azzal a céllal, hogy a rászorulókat ellássák kerekesszékekkel, valamint könyvet is ír, melyben élettapasztalatait és legjobb élményeit tárja az olvasó elé.

Ghanim (akinek a neve egyébként annyit tesz: győztes), aktívan sportol is: úszik, búvárkodik, kerékpározik, gördeszkázik, lovagol, és ezzel azt is megmutatja, hogy az ember tényleg szinte bármire képes, ha nem adja fel, ha nem a körülményekre tekint, hogy azokba belekeseredjen, hanem azt nézi, hogy mi az, amit elérhet az életben, mi a legjobb, amit kihozhat magából.

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

,
Back to Top ↑