Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2017. 12. 16.

Gyáva figurák jól felfegyverzett bandái

2017. 12. 16.

Valószínűleg mindannyian látták már ezt a képet. Csak egy férfi van rajta és 23 gyáva figura.

Hadd idézzünk ezen az oldalon egy volt cionista tábornokot, hogy senki ne vádoljon elfogultsággal, itt van, amit Simon Naveh dandártábornok mondott egy interjú során 2007. novemberben, ami Matt Mathewsnak a 2006. évi háborúban elszenvedett cionista veszteségekről kiadott könyvében jelent meg. A címe: “Felkészületlenül ért bennünket”.

“Úgy gondolom, hogy az Izraeli Fegyveres Erők (IDF) teljesen felkészületlenek voltak egy ilyenfajta hadműveletre, koncepcionális, hadműveleti és harcászati szempontból egyaránt – főleg koncepcionálisan és gyakorlati téren. A helyzet az hogy, az Izraeli Fegyveres Erők (IDF) beleszerettek abba, amit a palesztinokkal csináltak. Valójában függővé váltak tőle. Amikor egy olyan ellenséggel háborúzol, amely minden vonatkozásban gyengébb hozzád képest, néha elveszthetsz egy katonát itt vagy ott, azonban teljesen ura vagy a helyzetnek. Kényelmes állapot. Színlelheted, hogy háborúzol és mégsem egy igazán veszélyes háború. Ez a fajta helyzet megrontotta az Izraeli Fegyveres Erőket.

“Emlékszem arra, amikor öt dandárparancsnokkal tárgyaltam az irodámban. Ezt rögzítették. Valóban a tanulmányomban van feljegyezve. Azt kérdeztem tőlük, ha lenne egy ötletük arra, hogyan menjenek harcba egy szíriai hadosztály ellen, gondolnának rá, mire képes 10 szíriai tüzérosztály tűzcsapása?”

“Emlékszem rá 1973-ból, megszámolva a tüzérosztályokat, a tűzeső – leírhatatlan.”

Végül, hatalmas különbség van egy harcedzett hadsereg, és egy gyengébb ellenséggel szemben minden modern eszközt felhasználó, gyáva figurák jól felfegyverzett bandái között. Az Amerikai Egyesült Államok Fegyveres Erői 38 milliárd dollárt szánnak a cionista entitásnak az elkövetkező tíz évben. És ez csak egy féltől érkező anyagi támogatás.

A végeredmény az amit a fenti képen látnak.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑