Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 03. 25.

Gyereket százait sorozza be, használja fel az ISIS

2015. 03. 25.

Január óta több száz gyereket sorozott be az Iszlám Állam – ezt közölte a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja kedden. Szerintük legalább 400 fiatalkorú kapott katonai kiképzést és ideológiai oktatást a terroristáktól. Iskolák, mecsetek és nyilvános helyek közelében környékezik meg a gyerekeket, és sokszor pénzt ajánlanak nekik.

“Azért használnak gyerekeket, mert könnyű “átmosni az agyukat”. Azt teremtenek belőlük, amit akarnak… ” – mondta Rámi Abder-Rahmán, az emigráns szervezet vezetője.

Az Iszlám Állam terroristái önkényesen döntik el, hogy éppen kit, miért tekintenek ellenségüknek, és áldozataikat gyakran különös kegyetlenséggel végzik ki.

A gyilkosságokról videókat töltenek fel az internetre, köztük olyanokat is, amelyekben gyerekek is részt vesznek a gyilkosságban, illetve maguk követik azokat el. Március elején az Iszlám Állam egyik videofelvételén egy fiatal fiú lőtt agyon egy izraeli arab férfit, akiről a terroristák azt feltételezték, hogy kém.

Abder-Rahmán szerint az Iszlám Állam azért soroz be kiskorúakat, mert év eleje óta mindössze 120-an csatlakoztak a szervezethez. Ez részben a török határellenőrzés megerősítésének tudható be, ahol a külföldiek próbálnak átjutni Szíriába, hogy a terroristákhoz csatlakozzanak. Az Iszlám Állam uralma alatt lévő szíriai területeken viszont elég gyerek van, akiket fel tudnak használni céljaikra. A szülőket arra buzdítják, hogy küldjék el gyerekeiket a kiképző táborokba, illetve gyakran a tudtuk nélkül csábítják magukhoz a fiatalokat.

A táborokban a fiatalkorúakat megtanítják az éles lövészetre, hadviselésre és autót vezetni. A megfigyelő központ szerint a születési rendellenességgel rendelkező fiatalokat is befogadják a terroristák.

Orientalista.hu (Forrás: Hunhír.info – PressTV- MTI)

Megosztom:

,
Back to Top ↑