Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2024. 01. 07.

Hackertámadás érte Bejrút nemzetközi repülőterét, a kijelzőkön a Hezbollah elleni üzenetek jelentek meg

2024. 01. 07.

Hackertámadás érte a bejrúti Rafík Haríri nemzetközi repülőteret vasárnap, az indulásokat és érkezéseket mutató kijelzőkön a Hezbollah libanoni síita milícia elleni üzenetek jelentek meg – közölte vasárnap Valíd Nasszer ügyvivő turisztikai miniszter, akit az NNA helyi hírügynökség idézett.

A csomagkiadás is akadozott ideiglenesen.

A megjelenített üzenetek a Hezbollah, illetve a szervezet vezetője, Haszan Naszrallah ellen irányultak. A síita milícia a gázai övezeti háború kitörése óta többször is összecsapott az izraeli hadsereggel.

“Haszan Naszrallah, védelmezők nélkül maradsz, ha a Libanon belekeveredik a háborúba” – volt olvasható az egyik üzenetben, amely azzal folytatódott, hogy a Hezbollah fogja viselni a felelősséget. “Senki nevében sem harcolunk” – tették hozzá a hackerek.

Egyelőre senki sem jelentkezett a kibertámadás elkövetőjeként.
A biztonsági erők jelenleg egy vészhelyzeti terven dolgoznak a repülőtér rendes működésének biztosítása végett. A hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

A térségben egyre nagyobb aggályokkal tekintenek arra, hogy a Hezbollah és az izraeli hadsereg konfrontációja elmérgesedhet a zsidó állam és Libanon határán.

A helyzet különösen azt követően éleződött ki, hogy feltételezhetően Izrael január 2-án Bejrút egyik déli elővárosában dróntámadásban megölte Száleh Arúrit, a radikális Hamász második legmagasabb rangú vezetőjét.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑