Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Szíria

2015. 05. 20.

Hadi helyzet a Qalamun-hegységben

2015. 05. 20.

A Qalamun-hegységben összeomlott az Al-Nuszra Front terroristáinak szervezett védelme. Sikerült őket szétszórni. Több kisebb körzetbe szorultak be. A hegység nyugati libanoni oldalán a Hezbollah harcosai vadásznak a megszálló Al-Kaida terroristák csoportjaira, a szíriai oldalon a Szíriai Arab Hadsereg 1. Páncélos Hadosztály alegységei üldözik őket.

Lojalista források által készített alábbi térképvázlatok mutatják az aktuális helyzetet:

qalamun 2 qalamun

A Nuszra Front terrorszervezet összeomlott a Rasz Al-Marra hátárátkelőnél a Qalamun-hegységben

hezbollah in qalamun

A Hezbollah harcosai biztosították a Tal Al-Mussza hegycsúcsot a Qalamun-hegységben és a Szíriai Arab Hadsereg alegységei uralják a környező magaslatokat Rasz Al-Marra környékén a szíriai-libanoni határon.

A Szírián élősködő Al-Kaida terroristák, a Nuszra Front terrorszervezet gyakorlatilag összeomlott a Rasz Al-Marra mellett lévő arcvonalon a Qalamun-hegységben, miután a Szíriai Arab Légierő erőteljes csapásokat mért rájuk és a Szíriai Arab Hadsereg 1. Páncélos Hadosztálya és a Hezbollah harcosai kemény rohammal elsöpörték őket péntek este.

Csütörtök reggel a Hadsereg 1. Páncélos Hadosztálya és a Hezbollah elfoglalta a stratégiai fontosságú Rasz Al-Marra szíriai határátkelőt, ahonnan a Nuszra Front fegyveresei által megszállt libanoni Dzsarud Arszal város felé visz az út. Ennek eredményeként a libanoni ellenállás és a Szíriai Arab Fegyveres Erők körbezárták Rasz Al-Marra körzetét Falita város közelében attól északra.

Rasz Al-Marra körzetének elfoglalása után a Hezbollah önkéntesei együttműködve a Szíriai Arab Hadsereg 1. Páncélos Hadosztályával és a Szíriai Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) teljesen átvette az ellenőrzést Dzsabal Al-Artiz felett a Qalamun-hegység nyugati oldalán, likvidálva 19 ellenséges Nuszra Front tag terroristát és lefoglalva nagy mennyiségű gépkarabély és hozzá való lőszert.

A Nuszra Front terrorszervezet erői gyorsan összeomlanak a Qalamun-hegységbeli arcvonalon; ha képtelenek lesznek újra megnyitni a számukra létfontosságú utánpótlási vonalat a libanoni Dzsarudtól a szíriai Rasz Al-Marráig, akkor teljes vereség vagy a feltétel nélküli megadás vár rájuk a libanoni ellenállás és a Szíriai Arab Fegyveres Erők előtt!

Szíria népe nem gyászolja az elesett hősi halottait, hanem ünnepli őket. Ünneplik azt a szent ügyet, amelyért harcoltak és amelyért elestek.

A videofelvételt Damaszkusz Al-Qassa nevű kerületében rögzítették, Gorge Farhat hősi halottunk áldozathozatalának megünneplésekor. A családja, szomszédai és bajtársai vettek részt az ünnepélyen, megtartva a hősi halottat álló helyzetben, arra emlékeztetve, hogy Szíria talpon maradt és talpon fog maradni!

The Syrian people do not feel sorry for their fallen heroes, they celebrate them. They celebrate the cause in which they fell fighting for.This video was recorded in Damascus, al-Qassa` neighborhood, during the celebration of the hero Gorge Farhat’s sacrifice, his family, his neighbors, and his comrades participated in the celebration, holding the hero in a standing position in resemblance that we die standing! No one can defeat those who death do not scare them, no one can defeat the Syrian people.Syrian Arab Army

Posted by Syrian Arab Army on 2015. május 17.

 

.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑