Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 05. 16.

Hadi helyzet a szíriai sivatagban – Úton az iraki határ felé (videó)

2017. 05. 16.

A szíriai csapatok egyszerre több fronton törnek előre, a támadás fő iránya dél, hogy elérjék a szíriai-iraki határvonalat, miközben az Iraki Fegyveres Erők és a Mozgósított Népi Egységek (PMU) is előrenyomulnak a határ iraki oldala felé.

A szíriai és iraki katonai vezetés teljesen egyetértenek a hadműveletek célkitűzéseiben, több éve már, hogy a határ csak a térképen létezett, mindkét fegyveres erő elszánt a határ átlépésére, ha szükséges a hadműveleteik folytatásához.

A Szíriai Fegyveres Erők hadművelete teljes médiacsendben folyik, a kiadott információk a kevéstől a nulláig terjednek, és a “Szíriai Arab Hadsereg” facebook oldal már 12-24 órás késéssel osztja meg a híreket.

A felvételen a Szíriai Arab Hadsereg az Iszlám Állam állásait terepjáróit lőtte ki:

A Szíriai Légierő és a Szíriai Légvédelem harckészültségben vannak, hogy oltalmazzák az előretörő szárazföldi csapatokat bármilyen lehetséges idegen agressziótól, amióta ezeknek a határoknak lezárása nagyon sok külföldi hatalomnak kényelmetlenségeket fog okozni.

A “Szíriai Arab Hadsereg” facebook oldal a hadművelet befejezését követően teljes részletességgel be fog számolni az eseményekről, azonban jelentünk a helyzetről, ahogy a művelet zajlik és amit lehetséges.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑