Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 07. 10.

Hadi helyzet a Szíriai sivatagban (videók)

2017. 07. 10.

Az ISIS terrorszervezet ellentámadása után is folytatódnak a szíriai kormányerők hadműveletei

Nem rég érkeztek jelentések a kelet-homszi frontvonalról, hogy a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei Al-Szukhanah stratégiai helyzetű városa felé nyomuló csapatai elfoglalták az Al-Hajl gázmező térsége elé magasodó hegylánc legnagyobb részét, amely így a régió teljes ellenőrzését teszi lehetővé.

Az Al-Hajl gázmező egy arabjának tegnapi elfoglalásával, a Szíriai Arab Hadsereg kezébe került az Al-Kalilat hegylánc legtöbb hegycsúcsa északnyugatra Al-Hajl térségétől.

Az Al-Hajl gázkitermelő komplexum és térsége felé magasodó hegyek biztosítása során a Szíriai Arab Hadsereg 20 fő ISIS terroristával végzett.


Orosz légierő helikoptere Hama tartományban támadja az iszlamisták állásait:

Az említett előrehaladással az Al-Hajl komplexum még ISIS terroristák által megszállt északi részét a vahhabita militánsok hamarosan elhagyhatják, ugyanis már a Szíriai Arab Hadsereg tüzérségének közeli hatósugarába vannak.

A mostani előretörés járulékos hasznot is jelent, ugyanis az Al-Kalilat hegylánc térségének mai elfoglalása szíriai tüzérségi kontrollt biztosít az Al-Hajl komplexum és a hadászati jelentőségű Al-Szukhanah város közötti országút felett. Nem csak ideális terepet nyújt a kormánycsapatoknak, hogy megszerezzék Al-Hajl maradék részét és megvédjék az új állásaikat az ISIS terrorszervezet lehetséges ellentámadásától, hanem megkönnyíti Al-Szukhanah elérését.

Vasárnap éjjel az “Amak” nevű vahhabita terrorista “hírüngyökség” 17 darab képet tett közzé, amelyek az “Iszlám Államnak” nevezett terrorszervezet aznapi támadásról számolnak be a szíriai kormánycsapatok egyik ellenőrző pontja ellen, amely az Al-Mashrifah magaslaton van, a csomóponti Dzsub Al-Dzsarra település közelében.

A fotósorozat ISIS terroristákat mutat be, akik a rohamra készülődnek, öngyilkos merénylő, harckocsi és aknavető bevetésével, hogy lehetővé teszik gyalogosaik számára az említett helyszín elfoglalását.

Miután megmászták a magaslatot az ISIS terroristák tüzet nyitottak a Szíriai Arab Hadsereg egy táborhelyére, amely a magaslat lábánál volt. Habár a vahhabita terroristák propaganda oldal azt állította, hogy 20 fő szíriai katona meghalt a támadásban, a képeken három katona holtteste volt látható.

Az pont átmeneti elvesztése ellenére a Szíriai Arab Hadsereg többszörös létszámfölényben van az ISIS terroristákhoz képest és egyedül az elmúlt héten több tucatnyi falut szabadított fel Homsz és Hama tartományok közigazgatási határa mentén az megszálló erők uralma alól.

A Szíriai Arab Hadsereg offenzíváját a kelet-hamai frontvonalon a Sivatagi Sólymok Dandár (Liwa Szukkur Al-Szahra) és a Katonai Pajzs Erők vezetik, miközben a Homsz tartományi frontvonalon települő elsődleges csapatok a 11. és 18. Páncélos Hadosztályok kijelölt alegységei, az 5. Hadtest és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) tartományi egysége.

A szíriai kormánycsapatok előretörése új területek elfoglalásával folytatódik Kelet-Homszban az ISIS terrorszervezet legutóbbi ellentámadása ellenére, amely során a Szíriai Arab Hadsereg visszaszorult az Al-Mashrifah magaslatról a hadászati fontosság Dzsubb Al-Dzsarra csomóponti település közelében.

Útban Deir Ezzor felé:

Ma az orosz harci helikopterek fedezetében támadó Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei újabb offenzív előrenyomulást hajtottak végre, amelynek során magaslatok sorát foglalták el Dzsubb Hamad falutól északra, a településtől amely maga is két napja szabadult fel.

A Dzsubb Al-Hamadtól északra lévő magaslatoknak hadászati értéke van, mivel az ISIS terrorszervezet megszállta Al-Baghilijah település felé nyúlnak.

Az Orosz Fegyveres Erők különleges alakulatának katonái a Szíriai sivatagban:

A szíriai kormánycsapatok jelenleg tüzérségük hatósugarába vonták Al-Baghilijaht, ezt követően arra számítanak, hogy az ISIS terroristák hamarosan elhagyják a települést. mert a gyakorlatban ilyen feltételekkel nem védhető.

Jelenleg kevés információ áll rendelkezésre az ISIS terrorista entitás mai személyi veszteségeiről, azonban szíriai kormányközeli források szerint a terroristák legalább kettő darab Toyota terepjáróját semmisítették meg irányított páncéltörő rakétákkal, amelyek ZU-23-2 típusú 23 milliméteres gépágyúkkal voltak felszerelve.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑