Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Szíria

2015. 06. 29.

Hadi helyzet Al-Haszakah tartományban

2015. 06. 29.

A tegnapi éjszaka hosszú volt az Al-Haszakah városát védő erőknek. A város még áll. A Szíriai Arab Fegyveres Erők és a kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) összefogtak az ISIS terrorszervezet nagy méretű támadása ellen. Rejtélyes módon az ISIS-nek sikerült nagy létszámú kontingenseket és haditechnikát áthozni Irak területéről és a híres ISIS ellenes koalíció repülőgépei sehol nincsenek.

Az ISIS terroristák kezében ráadásul felbukkantak az Al-Kaidától már ismert fejlettebb amerikai gyártmányú irányított páncéltörő rakéták. Ezeket nem az iraki hadsereg USA eredetű készleteiből kapták, hanem a “mérsékel felkelőként” kiképzett hasfelmetszők hozták magukkal törökországi és jordániai bázisokról, ahol USA és egyes NATO-tagállamok hírszerzői “tanítják” őket a demokrácia terjesztésére. Ezek a “mérsékeltek” (FSA/Al-Nuszra/Iszlám Front stb..) pedig átállnak az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” terrorszervezet soraiba, ahol magasabb a napidíj.

Hadszíntéri forrásaink alapján (a Nemzetvédelmi Erők – NDF tartományi parancsnoksága) a Nyugat-Gwejran, Lilijah-kerületek, a városi rendőrkapitányság, a városi stadion, a Központi Börtön komplexum, a Belváros, a Nashwa körforgalom, a teljes ipari zóna (déli városrész), a híres Panoráma ellenőrző pont, az Al-Adhath Ifjúsági Büntetés-végrehajtási Intézet és az Al-Haszakah Városi Hőerőmű a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők ellenőrzése alatt van! A kurd YPG kezében van az északi városrész.

Kritikus pont nyugaton a Nashwa-kerület, mert az ISIS itt megőrizte jelenlétét, és a városi Központi Börtön de itt a Hadsereg szilárdan tartja magát. Veszélyes helyzet van a keleti szektorban, mert az ISIS terroristák még jelen vannak a várost és a Kawkab katonai bázist (3. Hadosztály 123. Ezrede!) összekötő úton. Kritikus a helyzet a kurd YPG ellenőrizte Azizijeh-kerületben az Al-Ghazal ellenőrző pontnál és városrészben, valamint a Hadsereg területén Kelet-Gwejran-kerület egy részén. Az említett körzetekbe betört az ISIS. Ezeken a részeken a Hadsereg, a Nemzetvédelmi Erők és a kurd Népi Védelmi Bizottságok közösen szálltak szembe a támadó ISIS terroristákkal.

A kritikus helyzet ellenére bizakodni kell, mert a Szíriai Fegyveres Erők és a kurd YPG, valamint az Asszír Katonai Tanács (MFS), az Asszír Biztonsági Iroda (Sutoro) együtt elegendő erővel bír, hogy a Szíriai Légierő és a Kawkab katonai bázis tüzérségének a tűztámogatásával a pokolba küldjön minél több ISIS terroristát. Ezt a harcot olyan vezető fogja irányítani aki már bizonyított a fekete zászlós sátánista horda elleni küzdelemben.

Orientalista.hu -Szíriai Arab Hadsereg (Szíriai Nemzetvédelmi Erők)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑