Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 04. 13.

Hadi helyzet Aleppo tartomány déli részén

2016. 04. 13.

A Szíriai Arab Hadsereg 4. Gépesített Hadosztálya és a Hezbollah kemény harcokat vív Tal Al-Ejsz magaslat és a kisváros felszabadításáért Aleppo tartomány déli részén.

Véres összecsapások zajlottak az elmúlt órákban, de a Hezbollah harcosainak sikerült áttörni az Al-Kaida terroristák védelmét a Szíriai Arab Hadsereg tüzérségi támogatásával.

A város lerohanása előtt a Szíriai Arab Hadsereg legalább 300 sorozatvető rakétát lőtt ki, hogy meggyengítse a terrorista szervezet védelmét. A Nuszra fegyveresei csak egy hete szivárogtak be a városba, azonban egy nagy méretű hadművelet kezd kibontakozni Dél-Aleppo (a tartomány) területén az elkövetkező időben, arra számíthatunk, hogy a hadsereg és a szövetségesei jelentős szerzeményekre tesznek szert.13006689_677135775762302_6959045766273642081_n

Hadműveletek indultak a megszálló terrorszervezetek ellen Aleppo tartomány déli részén

A Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők jelentősen előretörtek a terrorista szervezetek egyetlen Damaszkuszból Aleppo tartomány déli részébe vezető ellátási útvonala közelében.

“A Szíriai Arab Hadsereg 4. Gépesített Hadosztály, 154. Dandára, a libanoni ellenállás, a Hezbollah és az iraki paramilitáris egység, a Harakat Al-Nudzsaba, közös hadműveletet indítottak az Al-Nuszra Front (Al-Kaida), a Harakat Ahrar Al-Sham, az Adzsnad Al-Sham és a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) terrorszervezetek állásai ellen Tal El-Ajsz körül, amelynek visszafoglalása fogja biztosítani az Aleppo-Damaszkusz országút (M-5) feletti tüzérségi fölényt, az út felett amelyet a megszálló terrorista szervezetek (az ún. “felkelők”) használnak a fegyvereseik Dél-Aleppoba történő juttatására.” – közölték hadszíntéri források.

Ma korai jelentések elmondták, hogy a Szíriai Arab Hadsereg tovább lőtte és elpusztította a takfiri terroristák harcállásait Aleppo tartomány déli részén.

A terrorista csoportok harcállásait a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők aknavetőkkel és rakétatüzérségi eszközökkel törölték le a Tal Al-Ejsz települést, a hegyet, Al-Zorbát és a Khan Tumantól nyugatra elterülő térséget körülvevő magaslatokról, Aleppo tartomány déli részén.

A Szíriai Arab Hadsereg 25 ellenséges terroristát elfogott a megszállók állásai elleni támadások során.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑