Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 03. 01.

Hadi helyzet Aleppo tartomány keleti részén

2017. 03. 01.

A Szíriai Arab Hadsereg elzárta a Török Hadsereg és az ISIS terrorszervezet közötti frontvonalat

Miután az elmúlt 48 órában felszabadított egy tucatnyi falut az ISIS terrorszervezet uralma alól, a Szíriai Arab Hadsereg most már hivatalosan is elfoglalta az utolsó területsávot, amely összekötötte a török kormány támogatta erőket az “Iszlám Állam” terrorista entitással.

Egy kisebb elzárt katlan két faluval gyakorlatilag még az ISIS terroristák ellenőrzése alatt van, habár valószínű, hogy dzsihádistáknak el kellett hagyniuk a területet a bekerítés előtt és csak aláaknázták.

Ténylegesen az “Euphratesz Pajzs” erőinek most már meg kell támadniuk vagy a Szíriai Arab Hadsereget, vagy a kurd vezetésű “Szíriai Demokratikus Erőket” (SDF) ,ha tovább akarnak nyomulni Szíria belseje felé. Bármilyen ehhez hasonló agresszió a továbbiakban súlyos összeütközébe keverheti Törökországot az Egyesült Államokkal vagy Oroszországgal.

 A Szíriai Arab Hadsereg török támogatású dzsihádista csoportokat semlegesített Al-Babnál

Az elmúlt 48 órában súlyos összecsapás robbant ki a Szíriai Arab Hadsereg és a török vezetésű “Euphratesz Pajzs”hadművelet dzsihádista csoportjai között Al-Bab város közelében, Aleppo tartomány északkeleti részén.
Az Ahrar Al-Sharkijah nevű dzsihádista frakció, a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) része, egy hivatalos nyilatkozatot adott ki, amely szerint 4 fő halott fegyveresét gyászolja, akik a szíriai kormányerők elleni harcokban haltak meg hétfőn, Tadef északi peremén.

Más dzsihádista FSA frakciók, az Ahrar Al-Sham és a Fajlakk Al-Sham, valamint a Török Hadereg nem közölték veszteségeiket a Tadefért vívott véres összecsapásban.

Mindazonáltal egy “ellenzéki” (értsd: vahhabita terrorista) kiadvány szerint további két feggyveresük halt meg tüzérségi csapás és légi támadás eredményeként. Al-Szukiriah falun kívül; ez a település korábban az ISIS terrorszervezet megszállta térségben van, amely legutóbb osztódott két részre a török támogatású dzsihádista csoportok és a Szíriai Arab Hadsereg között.

Tegnap az “Euphratesz Pajzs” hadműveletben résztvevő dzsihádista zsoldosok azt állították, hogy a kormányerők 22 fő katonáját megölték Tadefnél; azonban egy a Tigris Alakulatok állományába tartozó forrással történt kapcsolatfelvételt követően, Juszha Juszif, az Al-Masdar News hírújság hadszíntéri tudósítója megerősítette, hogy a veszteségadat pusztán a dzsihádista fantázia terméke.

Jelenleg nem ismert, hogy a Szíriai Arab Hadsereg Al-Bab ellen fordul vagy tovább nyomul délnek és megostromolja Deir Hafert, az ISIS terrorszervezet megmaradt erősségét.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑