Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 12. 01.

Hadi helyzet Aleppo tartományban

2015. 12. 01.

A Kelet-Aleppoban a szíriai hadsereg és szövetségesei megtisztították Akulah települést az Aleppo-Rakka fútvonal egy szakaszával és tovább haladnak Deir Hafer felé.

Kwejersz Katonai Repülőtér

Aleppo tartomány déli-délnyugati területén a héten a vahhabita terrorista szervezetek egy ellenoffenzívát indítottak Tal Al-Ejsz és Al-Hader körül, azzal a céllal, hogy elfoglalják ezeket a kulcsfontosságú területeket. Raszm Szahridzs, Tal Badzser, Tal Mamu és Makhalah falvak elfoglalása után az Al-Kaida (Nuszra Front), Harakat Ahrar Al-Sham, FSA és a Harakat Nur Al-Din Al-Zinki terrorszervezetek fegyvereseit a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei Tal Daddinban és Tal Al-Ejsz körül és Kafr Haddadnál megállították.

12316267_619764641499416_8752054083406138450_n

A Szíriai Arab Hadsereg területeket foglalt vissza az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezettől Aleppotól keletre, mellette a vahhabita terroristák fő erősségébe, Rakkába vezető főút egy szakaszát, jelentette a szíriai állami televízió szombaton.

A Szíriai Arab Hadsereg előrenyomulása során terroristák állásait semmisítette meg az orosz légi csapások támogatásával keletre a Kwejersz légi támaszponttól, területeket foglalva el az “Iszlám Állam” terroristák ellenőrzése alól a hónap folyamán.

Korábban novemberben a Szíriai Arab Hadsereg felszámolta a Kwejersz Katonai Repülőtér körüli ostromzárat. A Kwejersz légi bázis több mint két évig állt az ISIS terrorszervezet ostroma alatt, amíg a szíriai kormányerők orosz légi támogatással benyomultak a térségbe és megtisztították a “dzsihádisáktól” (inkább vahhabita terroristáktól), nagy számban végezve velük és megsebesítve őket a hadműveletben.

A szíriai állami televízió jelentése alapján a hadsereg elfoglalt két további falut és nagyobb kiterjedésű mezőgazdasági körzetet, megsemmisítve a vahhabita terroristák által kiépített erődítéséket és alagutakat.

A falvak 60 kilométerre keletre fekszenek Aleppotól.

A szíriai kormányerők és szövetségeseik ma területeket foglaltak vissza Kelet-Homsz területén is az “Iszlám Állam” terrorszervezet fegyvereseitől.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑