Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 03. 17.

Hadi helyzet az Aleppo tartományi Afrin járásban (videók)

2018. 03. 17.

Március 15-én és 16-án a megszálló Török Fegyveres Erők és a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) nevet viselő dzsihádista csoportok elfoglaltak több mint 20 falut a szíriai Afrin járásban a Kurd Népi Védelmi Bizottságoktól (YPG). Török források szerint a török csapatok és zsoldosaik összesen 210 helységet, valamint 43 hegyet és magaslatot foglaltak el Afrin térségében.

A Török Fegyveres Erők és az FSA dzsihádistái most azon dolgoznak, hogy elszigeteljék a Kurd Népi Védelmi Biztottságok és a Szíriai Nemzetvédelmi Erők által ellenőrzött Afrin várost északi és északkeleti irányokból. Az Afrinból Aleppoba vezető út még mindig nyitva van. Ez lehetővé teszi, hogy a polgári lakosságot evakuálják az ostromlott térségből.

A török megszálló erők afrini járás civil lakosságát bombázza:

Március 16-án kurd források az jelentették, hogy 18 fő polgári személy halt meg és 45 fő megsebesült az Afrin városára mért török tüzérségi csapásban.

Ugyanazon a napon a török vezérkar bejelentette, hogy 3530 fő általuk “terroristának” nevezett kurd szíriai állampolgár öltek meg, amióta megindították az Afrin elleni hadműveletet.

Március 15-én az Európai Parlament egy nem kötelező érvényű határozatot fogadott el, amely felszólítja Törökországot, hogy vonja vissza csapatait Észak-Szíriából. A határozat egy újabb jele a Törökország és az USA vezette tömb közötti kapcsolatok megromlásának, amibe az Európai Unió is tartozik. Március 16-án a török külügyminisztérium elítélte az állásfoglalást és “egyoldalúnak” nyilvánította.

“Ahogyan mostanáig, Törökország határozottan folytatni fogja a harcot a mindenfajta terrorista csoport ellen.” – közölte a török külügyminisztérium.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (South Front)

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑