Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 09. 10.

Hadi helyzet Deir Ezzorban

2017. 09. 10.

A Szíriai Arab Hadsereg szombaton felszámolta a Deir Ezzor Katonai Repülőtér körül kilenc hónapja tartó ellenséges ostromzárat, az ISIS terrorszervezet elleni gyors hadművelet során.

Nem sokkal a katonai repülőtér körüli blokád áttörése után a Szíriai Arab Hadsereg nagy erejű támadást indított az ISIS terroristák által megszállt Thardeh-hegység ellen.

Heves összecsapások robbantak ki, miután a Tigris Alakulatok és a Szíriai Köztársasági Gárda megpróbálják áttörni az ISIS terroristák védelmi vonalát a Thardeh-hegységben az 1. és 2. számú ellenőrző pontoknál.

Eddig a Szíriai Arab Hadsereg a tartományi temetőtől délre tört előre, ahol az ISIS terrorszervezet egy harckocsijának kezelőszemélyzete fogságba esett.

A Szíriai Arab Hadsereg visszafoglalt egy kisebb repülőteret Deir Ezzor közelében

A Szíriai Arab Hadsereg az Orosz Légierő támogatásával szombaton visszafoglalt egy repülőteret az önmagát “Iszlám Államnak” nevező terrorszervezettől Deir Ezzor város külterületén.

Ma reggel a szíriai állami televízió azt jelentette, hogy a hadsereg visszafoglalta a megszállóktól a Tajjim olajmezőt és tovább halad előre az ISIS fegyvereseit üldözve Deir Ezzor térségében.

Mostanára a szíriai kormánycsapatok harckocsik és harci helikopterek támogatásával gyorsan nyomulnak előre és áttörik az ISIS terrorszervezet védelmi vonalait. Kedden a Szíriai Arab Hadsereg offenzív egységei összeköttetést létesítettek a Deir Ezzorban körbezárt helyőrség csapataival, így áttörték a kormányerők kezén lévő enklávé három éve tartó ellenséges blokádját.

Deir Ezzor városát, amely délkeletre fekszik az ISIS korábbi erősségétől, Al-Rakkatól, 2014 óta ostromolta az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet.

A Szíriai Arab Hadsereg felszabadította az egész Szukhanah-Deir Ezzor országutat

Nem rég a Szíriai Arab Hadsereg fel tudta szabadítani az egész Panoráma térséget Deir Ezzor nyugati részén, az “Iszlám Államénak” nevezett terrorszervezet elleni súlyos harcokban.

A Köztársasági Gárda 800. Ezredével az élen, a Szíriai Arab Hadsereg a legutóbb felszadított Al-Malhaból nyomult be a Panoráma térségbe, amelyet részben az ISIS terrorszervezet fegyveresei tartottak megszállva.

Nem sokkal a támadás megindítását követően a Szíriai Arab Hadsereg le tudta rohanni az “Iszlám Állam” terrorszervezet állásait és teljesen visszavonulásra, valamint a térség elhagyására kényszeríteni őket.

A Panoráma térség felszabadításával a Szíriai Arab Hadsereg hivatalosan is teljesen ellenőrzése alá vonta a Szukhanah és Deir Ezzor közötti országutat, amivel egy másik (és nagyobb áteresztő képességű) utat nyitott Deir Ezzor tartomány fővárosa felé.

A Szíriai Arab Hadsereg ezen az előrenyomuláson kívül szintén körbezárta az ISIS terroristákat Al-Tajjim körzetében, ahol a csata még tart.

.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑