Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 03. 13.

Hadi helyzet Homsz tartomány keleti részén: Tudósítás a palmyrai frontvonalról

2016. 03. 13.

Nem rég Homsz tartomány keleti területén a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai, együttműködve a 18. Páncélos Hadosztály 67. Dandárával, a Sivatagi Sólymok Dandárral (Liwa szukkur Al-Szahra) és a Liwa Imam Al-Ali iraki paramilitáris egységgel, erőteljes támadást indítottak a palmyrai vár ellen a Kasszun-hegyen, amely jelenleg az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet ellenőrzése alatt áll.

Egy katonai forrás a T-4 légi támaszpontról Kelet-Homszban, közölte, hogy a Szíriai Fegyveres Erők a történelmi erődítmény nyugati oldalát támadják termobarikus töltetű irányított rakéták alkalmazásával, hogy gyengítsék az ISIS terrorista szervezet védelmi vonalát.

A Szíriai Fegyveres Erők által használt termobarikus töltetű irányított rakéták kifejezetten a palmyrai frontvonalon vannak alkalmazva, mert minimális rombolást okoznak a történelmi épületekben és helyszíneket, amelyek ISIS terroristákkal vannak tele.

Amennyiben a Szíriai Fegyveres Erők képesek lesznek elfoglalni a palmyrai várat, teljesen ellenőrizni fogják a Kasszun-hegyet; ez a hegytető Palmyra (Tadmur) nyugati szektora fölé magasodik és helyzeti előnyhöz juttatja a kormányerőket a Nemzeti Kórház közelében.

Az Orosz Légierő ma reggel folytatta erőteljes légi műveleteit a hatalmas kiterjedésű homszi sivatag felett, megtámadva az “Iraki és Levantei Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet gépjármű oszlopait a Szukhana-Palmyra (Tadmur) országút mentén, miközben a Szíriai Fegyveres Erők folytatták a szárazföldi hadműveleteket Nyugat-Palmyrában.

Az orosz légi csapások lesújtóak voltak az ISIS terrorszervezet számára Kelet-Homszban, amikor az említett terrorista csoport arra kényszerült, hogy szétszórja kontingenseit a sivatagban annak érdekében, hogy elkerülje a támadó vadászbombázókat, amelyek kíméletlenül pusztították a megszálló terrorszervezet állásait.

Kihasználva az ISIS terroristák ma reggeli balszerencséjét, a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai és a 18. Hadosztály 67. Dandára ott folytatták, ahol tegnap abbahagyták, tűzcsapásokat mérve a terrorista szervezet állásaira Al-Bajarattól keletre és a Hajjan-hegység keleti nyúlványain.

A palmyrai frontvonalról származó, előzetes hírek szerint a Szíriai Fegyveres Erők keleti irányba nyomultak tovább a 753. stratégiai pontról újabb magaslatokon keresztül a Hajjan-hegység keleti nyúlványain.

Eddig a Szíriai Fegyveres Erők több területi szerzeményre tettek szert a Hajjan-hegységben; azonban eddig még az áttörés nem történt meg térségben.

Eközben Palmyrától északnyugatra a Szíriai Arab Hadsereg 67. Dandára hozzáfogott megtisztítani Al-Bajarat térségét, ahová két hete ISIS terroristák szivárogtak be. A falu tiszta, de a tőle keletre lévő térségben még harcok vannak.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑