Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2021. 05. 14.

Hadi helyzet Szíriában

2021. 05. 14.

A Szíriai Arab Hadsereg irányított rakétákkal pusztított el négy ellenséges járművet Nyugat-Aleppoban
A Szíriai Arab Hadsereg négy ellenséges gépjárművet semmisített meg Aleppo tartomány dzsihádista fegyveres csoportok által uralt nyugati részén páncéltörő rakéták alkalmazásával.
Május 6-án két gépjárművet, egy városi terepjárót és egy kisteherautót vettek célba a hadsereg katonái az Al-Atharib felé vezető közúton. Az irányított rakétacsapást követően ellenséges részről személyi veszteségeket jelentettek, néhány forrás szerint polgári személyek voltak a halottak között.
Május 7-én a Szíriai Arab Hadsereg további két ellenséges kisteherautót vett célba ugyanazon az úton Al-Atharib közelében. Egy ember meghalt. Nem igazolt források állításai szerint ő is polgári személy volt.
A jelentések alapján a hadsereg az orosz gyártmányú Kornet-E irányított páncéltörő rakétaberendezéseket használta. A lézervezérlésű rakéták hatótávolsága 5,5 kilométer.
Az Orosz Különleges Műveleti Erők (Силы специальных операций, ССО) korábban már használták a komplexum Kornet-EM nevű változatát a szíriai hadszíntéren, amelynek hatótávolsága már eléri a 8 kilométert.
A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei irányított páncéltörő rakétákkal válaszolnak a megszálló vahhabita militánsok ismétlődő provokációira, amelyekkel megsértik az Idleb tartományra és a környező térségre vonatkozó tűzszüneti egyezményt, amelyet tavaly kötötte meg Oroszország és Törökország.
A hét eleljén négy vahhabita fegyveres halt meg és többen megsebesültek, amikor a Szíriai Arab Hadsereg katonái irányított páncéltörő rakétákat lőttek ki állásaikra az Észak-Lattakiában és az Északnyugat-Hamaban húzódó frontvonalakon.
Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg
Forrás: South Front katonapolitikai honlap
 

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑