Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 06. 02.

Hadi helyzet Szíriában

2017. 06. 02.

A szíriai háború során az elmúlt két hónapban drasztikus változások történtek a hadszíntéren, amikor az “Iszlám Államnak” nevezett terrorista entitás és a többi vahhabita terrorszervezet is súlyos területi veszteségeket szenvedtek el a Szíriai Arab Hadsereg és a “Szíriai Demokratikus Erőknek” (SDF) nevezett kurd többségű milíciáktól.

Konkrétan a vahhabita fegyveresek (úgynevezett “felkelők”) áprilisban elvesztették Barzeh, Al-Kabun és Tishrin elővárosokat, átengedve ezeket a Szíriai Arab Hadseregnek, több hónapos harcot követően.

Eközben Damaszkusztól délre, a Hajat Tahrir Al-Sham nevű vahhabita militáns szövetség (az egykori Al-Nuszra Front/Al-Kaida) fegyveresei beleegyeztek az előzetes feltételekbe, amelyek alapján átadják állásaikat a szíriai kormányerőknek az Al-Jarmuk palesztin menekülttáborban.

Délkeletre a fővárostól, a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alá vonta Badijah térségének nagy darabjait olyan állásokat foglalva, hogy támadni tudja a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) nevű vahhabita frakciók utolsó védelmi vonalát az iraki határ közelében.

A Badijah régióban végrehajtott területfoglaláson kívül a Szíriai Arab Hadsereg számottevően előrenyomult Palmyrától délre, felszabadítva egy nagyobb kiterjedésű földet, amit az ISIS terroristák tartottak megszállva (Al-Halbah körzetét).

Nem elfeledkezve a “Szíriai Demokratikus Erőkről” (SDF), a kurd többségű szövetség milicistái elérték Al-Rakka város kapuit, egy hosszan tartó hadműveletet követően aminek célja, hogy kiűzzék az “Iszlám Állam” terrorszervezet fegyvereseit a tartomány nagy részéből.

Nyugatra Al-Rakkatól a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai közel állnak hozzá, hogy kizavarják az “Iszlám Állam” terrorista entitást Aleppo tartományból, miután körbezárták a terroristák utolsó ottani erősségét, Maszkanaht.

Az ISIS terroristák mostani vereségei az egész országban arra utalnak, hogy június hónapban vége lehet az Al-Rakkka feletti uralmuknak.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑