Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 05. 21.

Hadi helyzet Szíriában – A Szíriai Arab Hadsereg 45 militánst likvidált az eddigi összecsapásokban

2019. 05. 21.

A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei az elmúlt néhány nap során legalább 45 dzsihádista fegyverest likivádltak Északnyugat-Hamaban, közölték szíriai kormánypárti források.

A semlegesített vahhabita vezetők között voltak Muhammed Mahmud Al-Shamali “alezredes” a Dzsaish Al-Naszir nevű csoportból, Ahmed Iszmail “százados” és Mohamed Nadzsar az úgynevezett Szabad Idleb Hadseregéből, valamint Muajad Al-Dzsasszer a Dzsaish Al-Izza nevű terrorszervezetből.

A Dzsaish Al-Naszir és a Szabad Idleb Hadserege egyaránt a török támogatást élvező militáns csoportok koalíciójának, az úgynevezett “Nemzeti Felszabadító Frontnak” a részeit képezik, miközben a Dzsaish Al-Izza terrorszervezet a Hajat Tahrir Al-Sham (az Al-Kaida szíriai frakciója) legszorosabb szövetségeseként ismert Szíria idegen megszállás alá került részein.

A Szíriai Arab Hadsereg jelenleg Shejkh Szultan térségében nyomul előre.

A saját részükről a militánsok a Szíriai Arab Hadsereg egy 23 milliméteres gépfegyverrel felszerelt terepjáróját, egy közepes harckocsiját és egy lőszerszállító teherautóját vették célba irányított páncéltörő rakétákkal Al-Huwajz környékén.

A Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció szintén arról számolt be a médiafelületein, hogy tagjai egy orosz katonai vezetési pontot vettek tűz alá Grad soroztvető rakétákkal és tüzérségi lövedékekkel Északnyugat-Hamaban. Szíriai kormánypárti források viszont nem jelentettek ilyen incidenst. Habár helyi források szerint számos sorozatvető rakéta csapódott be Al-Dzsarnijah faluban, megsebesítve legalább két gyermeket.

A Homsz tartományi sivatagban a szíriai kormánycsapatok helyi biztonsági műveletet indítottak válaszul az ISIS terroristák támadására, amely május 15-én érte a hadsereg állásait Al-Szawanah település közelében. Az ISIS terroristák propaganda felülete, az úgynevezett “Amaq hírügynökség” szerint 21 szíriai katona halt meg a támadásukban, azonban a számot nem tudták képi bizonyítékokkal alátámasztani.

Egy öngyilkos merénylő által vezetett robbanóanyagos jármű robbant fel a “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) egyik biztonsági központja mellett Manbedzs városban május 16-án délután. Az SDF egyik rendfenntartója és tíz polgári személy életét vesztette a merényletben, amelyet legnagyobb valószínűséggel az ISIS terrorszervezet tagjai rendeztek meg.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org

 

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑