Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 12. 24.

Hadi helyzet Szíriában – A Török Hadsereg és a vele szövetséges dzsihádisták megrohamozták Al-Bab várost, súlyos veszteségeik vannak

2016. 12. 24.

December 21. reggelén heves összecsapások újultak ki a Török Hadsereg vezette erők és az ISIS terrorentitás között Al-Bab város térségében. A török támogatású dzsihádista frakciók és Török Hadsereg, a Török Légierő támogatásával megtámadták a városi kórházat és elfoglalták az Akil-hegy térségét, ellenőrzést szerezve az Al-Bab városból Aleppo felé kiinduló út felett. Három török katona meghalt és 11 fő másik sebesült meg ezekben a harcokban, jelentette be a Török Hadsereg.

Az Al-Bab városi kórház elfoglalása, amely egy hadászati magaslaton fekszik Al-Bab nyugati részében, lehetővé teszi a Török Hadseregnek, hogy a város területének legalább a 30 százalékát tűz alatt tudják tartani. A továbbiakban több kép készült amelyek azt mutatják, hogy nagy létszámú török katona vett részt dzsihádista fegyveresekkel a hadműveletben.

Egy nappal később az ISIS terroristák ellentámadást indítottak két öngyilkos merénylő vezette “autóbomba” felhasználásával a kórház ellen, és visszavették a hadászati fontosságú helyszínt a török katonáktól és dzsihádista szövetségeseiktől. A terrorszervezet állítása szerint a támadásuk súlyos veszteségeket okozott az ellenségeik soraiban: legalább 50 török katona és egyéb fegyveres halt meg, egy török harckocsi és négy jármű megsemmisült.

December 22-én az összecsapások folytatódtak Al-Bab nyugati részén, amikor a törökök és proxy milicistáik megpróbálnak előrenyomulni az ISIS terrorszervezet ellenében.

December 21-én a szíriai kormányerők megtámadták a vahhabita fegyveresek állásait Daraa tartomány fővárosának térségében, miután a “mérsékelt ellenzéknek” titulált terroristák több lakóépületet lőttek a városban. A kormányerők tüzérségének ellencsapásában a jelentések szerint legalább 10 vahhabita fegyveres meghalt és egy tüzérségi eszközük megsemmisült. Dzsihádista források arról számoltak be, hogy a “rezsim” veszteségeket szenvedett, de nem nevezték meg pontosan mennyit és miből.

Észak-Hamában vahhabita fegyveres csoportok fokozták a tüzérségi támadásaikat a kormányerők Maardisz és Szuran közelében húzódó állásaik ellen. Helyi források szerint ez egy megelőző csapás lehet mielőtt támadás történik a térségben. Azonban ez nem valószínű, mivel a Dzsabhat Fateh Al-Sham (leánykori nevén Al-Nuszra/Al-Kaida) terrorszervezetnek és szövetségeseinek több időre van szükségük, hogy rendezzék soraikat az aleppoi csatában elszenvedett vereségüket követően.

Homsz tartományban harmincnál több ISIS terrorista halt meg, amikor orosz harci helikopterek és vadászbombázók légi csapásokat mértek rájuk. Az Orosz Légi és Kozmikus Erők által támogatott szíriai kormánycsapatok kemény harcokat vívnak az ISIS terrorentitás ellen a Tijasz Légi Támaszpont közelében. Eddig nem történt számottevő változás a frontvonal helyzetében a legutóbbi beszámoló óta.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑