Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 08. 03.

Az Aleppoért vívott csata tovább dúl, a Szíriai Arab Hadsereg ellentámadásba kezd

2016. 08. 03.

A Szíriai Arab Hadsereg stratégiai térségeket foglalt vissza Aleppoban a vahhabita fegyveresek kitörési kísérletei után – számolt be  Izat Charkatli az almasdarnews tudósítója.

Nem rég jelentések érkeztek, hogy a Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta az 1070. számú Hamdanijah lakótelepet, ezenkívül ezt helyi források (az Al-Naszr kerületből) szintén megerősítették. A Szíriai Arab Hadseregnek vissza tudta foglalni az 50 épülettömbből álló lakótelep komplexumot, miután kemény harcokat vívott a “dzsihádistákkal” (értsd: vahhabita terroristákkal).

aleppo maps 16.08.01

Az elit Tigris Alakulatok és a Köztársasági Gárda vezette az erőteljes támadást, amelyben sok tucatnyi megszálló fegyveres halt meg és biztosították a sűrűn lakott nyugat-aleppoi kerületekbe vezető ellátási útvonalakat. Ezt a műveletet kitartóan támogatta a Szíriai Légierő, amely folyamatosan bevetéseket teljesített a vahhabita terroristák menetoszlopainak, mozgó csoportjainak és gyülekezési pontjainak támadásával egész Északnyugat-Szíria felett.

Az összecsapások több frontvonalon még mindig zajlanak Aleppo délnyugati külterületén és friss jelentések szerint a Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség fegyveresei visszavonultak a Hikmah iskolából és a környező dombokról, amelyekről belátható az oktatási intézmény.

Nagy erejű offenzívába kezdtek a terroristák

A Dzsaish Al-Fatah (“Hódítás Hadserege”) nevű terrorista szövetség nagy erejű offenzívába kezdett Aleppo városában vasárnap reggel, a kormányerők ellenőrzése alatt álló déli és északi negyedeket támadva.

A masszív vahhabita offenzíva célja, hogy megszüntessék a két hét óta tartó ostromzárat Aleppo városának keleti negyedei körül; azonban ezt eddig nem érték el.

A Dzsaish Al-Fateh fegyveresei vasárnap számottevő nyereségre tettek szert, miközben elfoglalták az 1070. számú Al-Hamdanijah lakótelepet, Al-Amarijaht és a Hikmah Iskolát, miután összecsaptak a Szíriai Fegyveres Erőkkel.

Hétfő reggel a Szíriai Fegyveres Erők ellencsapást mértek a “dzsihádista felkelőkre” (értsd: vahhabita terroristákra), tüzérségi lövedékek és sorozatvető rakéták tömegét zúdítva az ellenséges állásokra, miközben megkezdik a tegnap elvesztett helyszínek visszavételét.

Kinana Allosuh Aleppoban dolgozó újságíró szerint a Szíriai Fegyveres Erők elvágták a 1070. számú Hamdanijah lakótelep és a Hikmah Iskola közötti útvonalat, blokád alá véve ezzel az említett helyszíneken a Dzsaish Al-Fatah szövetség vahhabita fegyvereseit (Ezt a jelentést a Szíriai Arab Hadsereg még nem erősítette meg).

Eközben a Szabikijah kerületben a Szíriai Fegyveres Erők a vahhabita terroristák egy nagy támadást verték vissza, végezve nagy létszámú ellenséges fegyveressel, mielőtt biztosították a kerületet minden oldalról.

Az Orosz Légierő ma egész nap munkában volt, jelentős számú légi csapást teljesítve Aleppo déli kerületei körül.

A Szíriai Arab Hadsereg egyik rangidős főtisztje közölte az Al-Masdar News hírújság tudósítójával, hogy az oroszok legalább négy ellenséges páncélozott járművet semmisítettek meg a Hikmah Iskola közelében az elmúlt órákban.

Az összecsapások még tartanak a szemben álló felek között Dél- Aleppoban; azonban a Szíriai Fegyveres Erők átvették a kezdeményezést az elvesztett területek visszavételében.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑