Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Szíria

2014. 11. 19.

Hadihelyzet Szíria Daraa tartományában

2014. 11. 19.

A Szíriai Arab Hadsereg visszafoglalta Dilli települést.

Augusztus végén az Izrael által is megtűrt és támogatott Dzsabhat al-Nuszra terrorszervezet fegyveresei behatoltak a megszállt Golan-fennsík (a Szíriai Arab Köztársaságtól erőszakkal elcsatolt terület) mentén elhelyezkedő övezetbe és ENSZ katonákat ejtettek foglyul. Az ENSZ katonák eltűntek, a Szíriai Arab Hadsereg felvette a harcot a valószínűleg Jordániában kiképezett vahabitákkal.


A Shejkh Miszkinért vívott harc felerősödött, amikor a Szíriai Arab Hadsereg és a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet is területi nyereséget ért el a környező térségben. A Hadsereg 5. gépesített hadosztályának 175. dandára meglepetéssel kezdte a hétvégi harcokat, amikor visszafoglalta Dilli falut Shejkh Miszkintől északra egy péntek éjjel indított támadással a Dzsabhat Al-Nuszra állásai ellen, ami arra kényszerítette a vahabitákat, hogy dél-nyugat felé meneküljenek miután a katonák lerohanták állásaikat. A Dzsabhat Al-Nuszra visszavonulását követően Dilli falut a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alatt állónak nyilvánították ma reggel 5 óra körül.

Nem szabad megfeledkezni róla, hogy az 5. gépesített hadosztály 12. Páncélos dandára a Nemzetvédelmi Milícia (NDF) támogatásával képes volt arra, hogy heves összecsapások után vasárnap a “szíriai forradalmi erők” (SRF= az USA által pénzelt vahabita terrorszervezet) fegyvereseit kiűzze Tal Arid faluból. Tal Arid falu Dilli falu közelében helyezkedik el Daraa tartományban Damaszkusz tartomány határához közel, ahol a Szíriai Arab Hadsereg és a vahabita fegyveresek heves harcokat vívnak a Damaszkuszt Bagdaddal összekötő nemzetközi országút birtoklásáért.

A 175. dandár 82. gépesített lövészzászlóalj bázisának ostromát folytatja a “Liwa Szeif Allah” (“isten osztagainak kardja”) nevű szalafista fegyveres csoport miután beszivárogtak a bázis területére nyugatról. A szalafisták ellenőrzik a bázis nyugati részét, miközben a Hadsereg katonái ellenőrzik a többit, annak ellenére, hogy nincs visszavonulási lehetőségük. A Szíriai Arab Hadsereg katonái rá vannak utalva a légi úton biztosított utánpótlásra, hogy tartsák addig a bázis védelmét, amíg erőink visszafoglalják Shejkh Miszkint és a megszállt területeket a város közelében.

Vasárnap a Szíriai Arab Hadsereg 5. gépesített hadosztály 12. páncélos dandára rajta ütött egy nagy létszámú Dzsabhat Al-Nuszra különítményen Shejkk Miszkin északi kerületeiben. A katonák megöltek és megsebesítettek több mint húsz vahabita fegyverest. A rajtaütés város északi részéből indult ki, ahol a Hadsereg hadműveletbe kezdett. A Dzsabhat Al-Nuszra ellenőrzi még az északi kerületek egy részét, a nyugati városrészt, valamint részeket a keleti és déli negyedekből.

A beazonosított és a hétvégén Daraa tartományban pokolra küldött Dzsabhat Al-Nuszra fegyveresek névsora (angol átírásban)
1. Ayhaab Rassim Fadel ‘Abdrabah
2. Rami Ahmad Al-‘Amaar
3. Amjad Jameel Al-Khateeb
4. ‘Imad Moussa Al-As’ad
5. Mohammad Bassaam Al-Taliyya Al-Matar
6. ‘Abdel-Salaam Al-‘Abeedi
7. ‘Azaaladeen ‘Ameer Al-Kharassan
8. ‘Abdel-Hameed Mohammad Al-Hammeed
9. Maher Fahmi Al-‘Abbas
10. ‘Alaa Tawbrash
11. Qusay ‘Awad Al-Farah
12. ‘Ibrahim ‘Abdel-Hameed ‘Ghoujjan
13. Faysal ‘Ayyoub Al-Jabaawi
14. Mohammad Saleem Al-‘Alawa
15. Monahel Faysal Al-Jawaad
16. Hussein Khalil Al-Ghabeena
17. ‘Abdel-Hakeem Al-Khateeb
18. Mohammad Hassan Al-Jabar
19. Ahmad Qaassim Al-Shalabi
20. ‘Abdel-Rahman Ahmad Al-Kurdi
21. Ghazi ‘Ameer Al-Mahmoud

Szíriai Arab Hadsereg  2014.11.17. Leith Fadel jelentése

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑