Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2017. 04. 02.

Hadihelyzet Szíriában – Több fronton is előretörtek a kormányerők (videó)

2017. 04. 02.

A Szíriai Arab Hadsereg Palmyrától keletre nyomul előre, hogy felszabadítsa az Arak-gázmezőt.

A Szíriai Arab Hadsereg, a Nemzetvédelmi Erők (NDF) és a Hezbollah alegységei pénteken új támadásba kezdtek Palmyrától keletre, az Arak-gázmezőre vezető hadászati fontosságú országúton.

Orosz légi támadások támogatásával, a Szíriai Arab Hadsereg 5. Hadteste pénteken este tovább nyomult keletre Palmyrától, elfoglalva számos pontot a Palmyra és Szukhanah közötti országúton.

A reggelt követően a Szíriai Arab Hadsereg 5. Hadteste és a szövetséges egységek megrohamozták az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet állásait az országút mentén, lőtávolságra megközelítve az Arak-gázmezőt és a környező ellenőrző pontokat.

Miközben a Szíriai Arab Hadsereg majdnem elfoglalta ezt a helyszínt a tavaly márciui palmyrai offenzívája során, az “Iszlám Állam” terrorista entitás majdnem két éve vonta ellenőrzése alá az Arak-gázmezőt.

Ameddig az ISIS terroristák megtarthatják ellenőrzésüket az Arak-gázmező és Szukhanah felett, amelyek közel vannak Deir Ezzor tartomány határához, addig a tartomány a terrorista entitás uralma alatt marad.

A szíriai hatóságok dzsihádista fegyveresek harmadik csoportját deportálták Homsz Al-Waerből Idleb tartomány területére

Több mint 800 fő dzsihádista fegyveres és családtagjaik hagyták el Homsz város Al-Waer nevű kerületét Idleb tartomány felé indulva, jelentették helyi források a tartományi székhelyről.

Ezekenek a fegyvereseknek a legnagyobb része eredetileg a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezt tagja volt (vagyis az Al-Kaida szíriai ágához tartozott), később a Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita szövetségbe álltak be, amely az Al-Kaida vezetésú dzsihádista frakciókat foglalja magába.

A továbbikban nincs szó arról, hogy több militáns hagyná el Al-Waert; azonban úgy tudjuk, hogy a legtöbb dzsihádista fegyveres vagy megadta magát, vagy eltávozott Idleb tartomány területére.

A dzsihádista fegyveresek harmadik hullámának mai távozásával Al-Waerből, az egész kerület nemsokára megnyitásra kerül egykori lakosai előtt, miután a körzet hat éve háborús övezet volt a tartományi fővárosban.

Az Al-Masdar News hírújság kora reggel jelentette, hogy a dzsihádistákat elszállító menetoszlop 6 órakor elindul, azonban a menet ismeretlen okok miatt később kelt útra.

Az “Iszlám Állam” továbbra is támadja a Szíriai Arab Hadsereget Deir Ezzorban

Az ISIS terroristák összeomló Rakka tartományi védelmi rendszere ellenére, a dzsihádisták nem hajlandóak elhagyni az ostromzárukban lévő Deir Ezzor város körzetét.

Mivel egyik hadviselő fél sem hajlandó feladni a harcot, pénteken újra véres összecsapások törtek ki, amikor a Szíriai Arab Hadsereg visszafoglalt néhány harcászati pontot a Deir Ezzor Katonai Repülőtér körzetében lévő dombos területen.

Mindazonáltal sok ezernyi ISIS terrorista még mindig fenntartja a város körüli ostromzárat

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑