Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 03. 19.

Hadijelentés a dél-szíriai tartományokból

2015. 03. 19.

Az ISIS terrorszervezet egyik magas rangú harctéri parancsnokával végzett a Hadsereg a Qalamun-hegységben Al-Zabadani közelében.

10477389_520359878106560_6954532930321824587_n

A kormányerők csapata a Qalamun hegységnél

 A Szíriai Arab Hadsereg együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel és a Hezbollah önkénteseivel megtámadott egy az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) és a Dzsaish Aszvad Al-Sharkvijah (“Kelet Fekete Hadserege”) nevű terrorista terrorszervezet fegyvereseiből álló nagy létszámú kontingenst Falita falunál, megölve azok 18 tagját közöttük az ISIS rangidős harctéri parancsnokát a Qalamun-hegységben.

Egy katonai forrásunk szerint az ISIS terrorszervezet “Abu Hajdara Al-Tuniszi” nevű harctéri parancsnokát (tunéziai állampolgár) azonosították a hatóságok a halottak között, aki már az ISIS terrorszervezetben harcolt azoknak a szíriai háborúba történő bekapcsolódása óta.

Al-Zabadaninál a Hadsereg és a Hezbollah hivatalosan másfél kilométerre van a nagyon megerődített, vahabita megszállás alatt lévő kisváros nyugati bejáratától; ez az információ akkor érkezett, amikor a Hadsereg és a Hezbollah elfoglalták Tal Al-Radar és Tal-Kasha falvakat a város nyugati előterében.

Eközben Damaszkusztól délre a Palesztin Felszabadítási Hadsereg és a Népi Front Palesztina Felszabadításáért-Főparancsnoksága folytatták offenzívájukat az utolsó Dzsabhat Al-Nuszra erősség ellen az Al-Tadamon körzetben, elfoglalva négy további tömb szomszédságát a dél-nyugati szektorban a szombati napon.

Az összecsapások egy rövid szünetét követően Dzsobarban heves tűzharc tört ki a Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda 105. Dandára és a Dzsaish Al-Iszlam (“Iszlám Hadsereg”) nevű terrorszervezet fegyveresei között a “Tanárok Tornyai” környékén. A harcok még tartanak és tovább terjedtek a Sawmill körútig, Dzsobarnak ezen a még vahabita megszállás alatt álló részén.

Hírek a déli frontról: szünet nélküli harcokat jelentettek Daraa tartományból; Kafr Shamsz városa az arcvonalba került

Dél Felszabadítási Hadművelet egyik konvoja

A Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők katonáinak sok volt a dolga szombaton, amikor megütköztek az Al-Kaidához tartozó Dzsabhat Al-Nuszra és a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) nevű terrorszervezetek fegyvereseivel több körzetben, fokozva a vérontást.

A stratégiai fekvésű Kafr Shamsz városban a Szíriai Arab Hadsereg 7. Gépesített Hadosztálya támadta a Tal Ghajjan nevű magaslatot, előrehaladva annak az észak-keleti részén, mielőtt visszahúzódva lehetővé tette, hogy a Szíriai Arab Légierő szétbombázza a Dzsabhat al-Nuszra fegyvereseinek állásait ezen a rögös terepen.

Tal Ghajjan másik oldalán Kafr Shamsz belterületén a 7. Hadosztály alegységei lecsaptak az FSA terroristák egy kisebb kontingensére, akik megpróbáltak elmenekülni a városból Ghabghab település felé. A csapat négy tagját likvidálták a katonáink és 8 másik fegyverest elfogtak.

Az FSA fegyveresei folytatták támadásukat Ghazaliban az Izra kerületben, hogy megpróbálják elfoglalni a sárgabarack fákkal betelepített gyümölcsös gazdaság területét a település dél-nyugati részén; azonban nem voltak képesek áttörni a Hadsereg 5. Gépesített Hadosztály védelmi állásait.

Szombat reggel Daraa Al-Baladban kiújult az erőszak, amikor a Nemzetvédelmi Erők (NDF) alegységei megtámadták az FSA terroristák vezetési pontját a postahivatal központjában, megsemmisítve az FSA egyik legnagyobb helyi fegyver és hadianyag raktárát.

Heves összecsapások törtek ki a Szíriai Arab Hadsereg 5. Hadosztálya és az FSA terroristák között a Szimlint és Raszm Al-Madurehet összekötő országúton a Tal Al-Yat magaslaton; ezek a tűzharcok megközelítőleg 3 órahosszán át zajlottak, amíg a Szíriai Arab Légierő megkezdte szétbombázni a vahabita megszállókat.

Ezenkívül összecsapásokat jelentettek a szombati napon az alábbi körzetekből: Szajda, Imantól észak-nyugatra, Kafr Nisszadzs, Tal Al-Alakvijah, Tal Hamad, Tal Al-Mal, Imkhil, Tal Al-Antar és Dilli. (Ezekbe az irányokba próbál az Al-Nuszra Front támadni, hogy erőket vonjon el a Daraa tartomány és Al-Kunjetra tartomány területén zajló offenzívából.)

A szombati harcokban likvidált és beazonosított vahabita zsoldos terrorista vezérek (neveik angol átírásban olvashatóak): Mazen Halmi Al-Masri, ‘Abdel-Rahman ‘Abdel-Majeed Al-Masri, Yasser Ahmad Al-Ghazawi, Mustafa Suheil Taweel, ‘Izat Na’im Nouress, ‘Abdullah Sami Al-Fareed, Samir Yasseen Al-Za’adi, ‘Usama Wassam Abu Hadi, és Jamaal Isma’eel Al-Kareem.

Abu Osszama Al-Nuajmi a “Szabad Szír Hadseregnek” (FSA-nak) nevezett vahabita terrorszervezet egyik magas rangú vezetője meghalt a Szíriai Arab Légierő egyik légi támadása során elmúlt éjjel Al-Kunejtra tartomány területén.

Szíriai Arab Légierő támadó bombázói és kísérő vadászgépeik szálltak fel, hogy kiiktassanak egy értékes célpontot Manshea Al-Szveszea városában Al-Kunejtra tartomány területén.

szíriai pilóta

Szíriai vadászpilóta

A kötelék belépett a libanoni légtérbe és átrepülte a libanoni és a megszállt palesztin területek határát és közelített Al-Kunejtra felé, ahol a bombázók megsemmisítették kijelölt célpontjukat.

A célpont egy “avatási” ünnepség volt, amit vahabita terroristák szerveztek, hogy megünnepeljék az Al-Nuszra Front terrorszervezet Al-Izz nevű dandárához csatlakozó újoncok felvételét a szervezetbe.

A Szíriai Arab Légierő felderítése szerint több mint 120 vahabita terrorista, közöttük három magas rangú vezetőjük vesztette életét. A Dél Felszabadítása Hadművelet jelszava: Előre a Golán-fennsíkig!

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Forrás: almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑