Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 05. 13.

Hadijelentés Szíriában – Szíriai Arab Hadsereg  legújabb hadműveletei

2015. 05. 13.

A Tigris Alakulatok elfoglalták a hadászatilag fontos fekvésű cukorgyárat Dzsizr Al-Shughur külvárosában

abu asma alrakka

Az Abu Asma Alrakka nevű terroristát, aki a Nuszra Front fegyvereseinek vezére volt Arminazban, a Szíriai Arab Hadsereg 87. Dandárának kórházi negyedet védő katonái pokolra küldték Dzsizr Al-Shughur városában.

A Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai együttműködve a 11. Páncélos Hadosztály 87. Dandárával és a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) kemény támadást indítottak szerdán a hadászatilag fontos fekvésű cukorgyárban Dzsizr Al-Shughur déli részén, likvidálva a szíriai Al-Kaida, a Nuszra Front 20 ellenséges fegyveresét és megsemmisítve 3 darab páncélozott járművet, amelyek DSK nehézgéppuskákkal voltak felszerelve.

Miközben intenzív tűzharc bontakozott ki a cukorgyár területén, a Tigris Alakulatok egy másik kontingense lecsapott egy nagy létszámú vahabita terrorista csoportra Kvartánál, ahol képesek voltak legyőzni a fegyvereseket és teljesen át vették a Dzsizr al-Shughurtól dél-keletre lévő település feletti ellenőrzést.

Kvarta elfoglalása után a Tigris Alakulatok és szövetségeseik végül át tudták törni a Nuszra Front terrorszervezet védelmi állásait a cukorgyárban, elfoglalva az egész létesítményt damszkuszi idő szerint este 07.30 óráig, ezután a vahabita terroristák visszavonulásra kényszerültek északi irányba az ipari negyed felé; ez az üzem csak 1,5 kilométerre van Dzsizr Al-Shughur várostól.

Azzal hogy a Szíriai Arab Fegyveres Erők elfoglalták a cukorgyárat tovább nyomultak az utolsó még terroristák által ellenőrzött erősség felé Dzsizr Al-Shughur külvárosában; ez a körzet csak 2 kilométer távolságra van a jelenleg három irányból ostromlott Nemzeti Kórház negyedétől, ahol a Nuszra Front és a Harakat Ahrar Al-Sham zsoldosai támadnak minden nap.

Keletre a Dzsizr Al-Shughurtól a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezet fegyveresei megpróbálták áttörni a Nemzetvédelmi Erők harcállásait a Maar Tabi magaslatnál; azonban a rohamot szerdán a nemzetvédelmisek még az éj leszállta előtt visszaverték.

A vahabita terroristák képtelenek voltak elérni bármilyen győzelmet a szerdai napon, amikor a Tirgis Alakulatok elsöprő erejű támadása a cukorgyár ellen arra kényszerítette a terrorszervezeteket, a Dzsizr Al-Shughurban lévő arcvonalakra össszpontosítsák fegyvereseiket annak érdekében, hogy megpróbálják útját állni a betörési kísérleteknek ebbe a nagy fontosságú városba Idleb tartományban.

A vahabita terroristák erői összeomlanak Észak-Lattakiában, A Szíriai Arab Hadsereg több körzetet foglalt vissza

13930118000144_PhotoI

Lattakia tartomány: Partmenti Dandár katonái

A Szíriai Arab Hadsereg együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) és a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) önkénteseivel folytatta offenzíváját Észak-Kelet Lattakiában, megtámadva az Al-Kaida Szírián élősködő fegyvereseinek, a Nuszra Front terroristáknak a megszállása alatt lévő több területet Ghanam város közelében.

Egy héttel Rawajszat Al-Ghanam felszabadítása után a Hadsereg és a szövetségesei kiterjesztették az ellenőrzésüket több körzet felett az Aleppo és Lattakia közötti főútvonalon (M-4), elfoglalva Murtafa Al-Zajnunah, Dzsurah Mufarah Al-Rashwan, Rawajszat Al-Mumluha, Rawajszat Dzsurah Al-Zaaterah és Rawajszat Al-Madurah dombjait Lattakia tartomány észak-keleti részén.

Egy katonai forrás szerint a Szíriai Arab Fegyveres Erők a Nuszra Front terrorszervezet 30-nál több vahabita fegyveresével végeztek. Közöttük volt: Majszam Iszmael Hafez, Khaled Juszif Al-Busztani, Mohammad Mahmud Al-Ghajeth, Wasszim Utman Mohszen, Marwan Mohammad Nuressz, Kasszem Bashir Al-Hoszni és Ziad Ghasszan Abu Jahja, mind külföldi vahabita zsoldos terroristák.

A Szíriai Arab Fegyveres Erők jelenleg nagyobb nyomást gyakorolnak a “Partmenti Dandár” és a Nuszra Front terrorszervezetek fegyvereseire a vahabita terroristák által megszállt stratégiai fekvésű Szalma városánál a török határ közelében. Ha sikerül megtisztítani ezt a Lattakia tartomány határán lévő várost, akkor megszűnik a vahabita terroristák legjelentősebb erőssége a török határ közelében.

Al-Sweida tartományban a Szíria Arab Hadsereg katonai akcióban több tucat terroristával végzett:

Intel came in from Syrian Army intelligence operatives specifying the route that terrorists will use to attack As-Suwayda, Syrian army units set up an ambush near al-Khalidea hill in As-Suwayda countryside.The results as you see them on this excursive footage to Alikhbaria Syria – English TV station.Syrian Arab Army

Posted by Syrian Arab Army on 2015. május 7.

 .

Katonai műveletek Al-Kunejtra tartományban

Syrian soldiers

Szíriai katonák

Két magas rangú terrorista vezér halt meg a Szíriai arab Hadsereg hadműveletei során Al-Kunejtra tartományban.

Katonai források a dél-nyugati Al-Kunejtra tartományból megerősítették, hogy sok vahabita terrorista, közöttük két vezető halt meg a Szíriai Arab Hadsereg terrorista erősségek ellen indított offenzívájában.
A források elmondták, hogy gyülekező terrorista csoportokat támadtak a Hadsereg katonái Mashara város közelében Daraa és Kunejtra tartományok határán, amikor vahabita fegyvesek tucatjai hullottak el, közöttük Moaz Nawaf, Al-Haraki és Ali Khaled Al-Zubi.

Katonai források közölték, hogy szerdán az Nuszra Front sok terroristája halt meg és sebesült meg a Szíriai Arab Hadsereg műveletei során Al-Kunejtra tartományban.

A források elmondták, hogy a Szíriai Arab Hadsereg offenzívája az Nuszra Front erődítményei ellen Al-Szamadania Al-Garbia faluban Kunejtra városától észak-keletre, több tucat vahabita terrorista halálát és sebesülését eredményezte.

A források hozzátették, hogy katonák megtámadták a terroristák járműveinek egy menetoszlopát Al-Szamadania Al-Sharkia faluban.

A menetoszlop összes járműve megsemmisült és több terrorista elhullott a maradék megsebesült, fejezte be a forrás.

A katonai hatóságok az Ali Talal Al-Omar Al-Abud, Mohamed Mitab Mhavish és Abad Al-Rahman Khalil Al-Szadi nevű külföldi állampolgárokat azonosították a halott terroristák között az előbb említett harctéren.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑