Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 08. 04.

Haditudósítás a Szíriai Arab Hadsereg honvédő háborújáról

2015. 08. 04.

A Szíriai Arab Hadsereg visszaverte az Iszlám Állam támadásait Haszaka városban és több területet szabadított fel Hama és Idleb térségében.

Az megszálló ISIS terroristák idei legnagyobb offenzívája kudarcot vallott; Al-Haszakah városa teljesen felszabadult

Június végén az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet elindította idei legnagyobb támadássorozatát Szíriában, Szíria ellen; azonban ebben az időben a célpont Al-Haszakah tartomány fővárosának a Szíriai Arab Hadsereg által ellenőrzött szektorai voltak. A város ami több megszállási kísérlet ellenére nem került a kezükbe ebben az évben.

Végül 30 nap után, ami pokolnak bizonyult Al-Haszakah lakossága számára a Szíriai Arab Hadsereg magasabb egységei: a Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandára, a 4. Páncélos Hadosztály 154. Dandára, a 3. Páncélos Hadosztály 123. Dandára vállt a vállnak vetve együttműködve a Deir Ezzor tartományi Shaatat szunni törzsi harcosokkal, a Gozarto Véderő asszír keresztény milicistáival és a Nemzetvédelmi Erők tartományi kontingensével megtisztították a tartományi főváros egész nyugati és dél szektorait!

Miközben a Szíriai Fegyveres Erők kitakarították a terroristákat és mocskukat Al-Haszakah város déli és nyugati szektoraiból a kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) lezárták a várost körbevevő vidéki körzeteket és csapdába ejtették az ISIS terroristákat, megfosztva őket az utánpótlástól és offenzívájuk folytatásától.

Két héttel a támadás sorozatuk indulása után  terroristák a Szíriai Fegyveres Erők és a kurd Népi Védelmi Bizottságok ostromgyűrűjébe kerültek (mindkét fél egymástól függetlenül zárta el az útjukat a megszálló vahabita terroristáknak), ez ahhoz vezetett, hogy terrorista csoportok átadták a megszállt összes területet a szemben álló erőknek.

Egy Al-Haszakah tartományi katonai forrás szerint, a Szíriai Fegyveres Erők és a kurd Népi Védelmi Bizottságok jelenleg tárgyalásokat folytatnak a tartományi főváros megtisztított, vitatott részeinek hovatartozásáról. Eddig úgy tűnik, hogy a “Remény” Iskola épületegyüttese átadásra kerül a YPG részére.

 

A megszálló Al-aida fegyveresek (Dzsaish Al-Fatah) viszavonultak Tal Hamkiból; A Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzi a térséget

A Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai együttműködve a 11. Páncélos Hadosztály 87. Dandárával, az 1. Páncélos Hadosztály 45. Ezredével és a Hegyi Oroszlánok Dandárral (Liwa Al-Aszud Al-Dzsabal) elfoglalták a stratégiai elhelyezkedésű Tal Hamki hegytetőt az Al-Ghaab-síkság észak-keleti részén miután heves harcokat vívtak a Dzsaish Al-Fatah megszálló vahabita terroristáival.

Tal Hamki és Tal Awar két meredek hegytető, amelyek logisztikai és helyzeti előnyt biztosítanak a Szíriai Fegyveres Erők számára Idleb és Hama tartományok határvidékén.

Eközben az Al-Ghaab-síkság másik oldalán a Harakat Ahrar Al-Sham és a Szírián élősködő Al-Kaida terroristák, a Dzsabhat Al-Nuszra és a Dzsund Al-Aksza terrorszervezetek erőteljesen megrohamozták Fawru települést, ahol intenzív tűzpárbaj bontakozott ki a Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) és a vahabita terroristák között.

Egy katonai forrásunk Al-Szkajlabijah településről közölte, hogy a Nemzetvédelmi Erők helyi kontingense sikeresen visszaverte a Fawru elleni támadásokat; azonban a Dzsabhat Al-Nuszra és a többi kannibál horda készülődik a harmadik kísérletükre, hogy elfoglalják ezt kiemelt fontosságú települést délre Al-Szirminajahtól és keletre a Junisz próféta-hegységtől.

Harcokat jelentettek még a Szíriai Fegyveres Erők és a megszálló Dzsaish Al-Fatah terroristák között Frikka déli részén, Al-Shariahban és Al-Maszurában.

 

Kibontakozik a szíriai kormányerők offenzívája Idleb tartományban a megszálló terrorszervezetek ellen

A Szíriai Arab Hadsereg és a libanoni ellenállási mozgalom, a Hezbollah számottevő területeket szerzett vissza Idleb tartomány területén, Észak-Nyugat Szíriában, csapatokat vonva össze egy Dzsizr Al-Shughur város közeli körzetben és előkészítve egy nagy offenzívát ami a város visszafoglalását célozza. Katonai források megerősítették, hogy a szíriai kormányerők és a Hezbollah ellenálló erői csak negyed mérföldnyi távolságra vannak Dzsizr Al-Shughurtól.

“A Hadsereg és a Hezbollah közös erői települtek az Al-Szarmania falu körüli térségbe, amelyik szemben van Dzsizr Al-Shughur-al…” közölte egy katonai forrás hétfőn.

Vasárnap a Szíriai Arab Hadsereg újabb területeket foglalt vissza a megszálló vahabita terrorista szövetség, a Dzsaish Al-Fatah fegyvereseitől Idleb tartományban

A Hadsereg visszafoglalta és ellenőrzése alá vonta Tal Hakma, Tal Awar és Mardzs Al-Zahur településeket Idleb tartományban, Szíria észak-nyugati részén.

A Szíriai Arab Hadsereg jelenleg Frikka és Al-Kahira városoknál nyomult előre.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews)

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑