Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 04. 21.

Haditudósítás a szíriai frontvonalakról

2016. 04. 21.

A Szíriai Arab Hadsereg megakadályozta a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet támadását Daraaban, több megszálló fegyveressel végzett más hadműveletekben. – számolt be a SANA Szíria honvédő háborújáról.

Több ISIS és Dzsabhat Al-Nuszra terrorista halt meg, valamint a gépjárműveik és fegyverzetük megsemmisült, amikor a hadsereg intenzív műveletei során lerohanta harcállásaikat különböző térségekben, miközben márs térségekben elfojtotta beszivárgási kísérleteiket.

Deir Ezzor tartomány:

Szíriai Légierő ISIS terroristák csoportjait támadta keletre a Deir Ezzor Katonai Repülőtértől az elmúlt néhány óra során, végezve több fegyveresükkel és megsemmisítve fegyverzeti anyagokkal és megrakott, és nehéz géppuskákkal felszerelt gépjárműveiket, közölte egy katonai forrás szerdán a SANA tudósítójával.

Az ISIS terroristák súlyos személyi veszteségeket szenvedtek a légierő csapásaiban, amelyeket fedezékeikre és gyülekező csoportjaikra mért Al-Baghilijah körzetében, a Deir Ezzor tartomány nyugati területén.

Eközben egy harctéri forrás elmondta, hogy a hadsereg egyik alegysége, együttműködve a műszaki csapatokkal, rajtaütött az ISIS terroristák egy csoportján Deir Ezzor város Al-Szina kerületében egy útszakaszon, miután gyalogsági aknákat és távirányított robbanótölteteteket telepítettek rajta.

A tölteteket utána felrobbantották, legalább 75 ISIS terrorista halálát okozva, akik között sokan külföldiek voltak. Ezenkívül megsemmisült a terroristák fegyverzete, hadfelszerelése és egy aknavetőjük.

A hadsereg alegységei szintén megsemmisítették ISIS terroristák egy állását az Al-Hawikka-kerületben, valamint egy rakétaindító berendezéssel ellátott gépjárművet az Al-Dzsubejlijeh-kerületben.

Aleppo tartomány:

A hadsereg egységei a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet által használt helyszíneket romboltak le és gépjárműveket semmisítettek meg, a terroristák kontingensei és megerődített állásaik elleni összpontosított tűzcsapásokban Orum Al-Szughra, Kafar ama és Zitan falvakban, délre Aleppo városától.

A hadsereg műveletei folytatódtak vahhabita terroristák csoportjai és ellátási útvonalai ellen Bajanun városban északnyugatra Aleppotól, amelyekben a terroristák gépjárművei megsemmisültek.

Aleppo tartomány keleti területén a hadsereg egyik alegysége megsemmisítette az ISIS terroristák harcállásait Abu Dzsabar faluban, Kwejersz térségében.

Aleppo városában egy katonai alegység több Dzsabhat Al-Nuszra terroristával végzett, a megszállók fedezékei elleni célzott művelet során az Al-Szalihin-kerületben.

Homsz tartomány:

Szerdán egy katonai alegység intenzív hadműveletek sorozatát hajtotta végre, az ISIS terroristák által használt helyszíneket támadva, északra és keletre Palmyra (Tadmur) várostól Homsz tartomány területén.

A forrás szerint a műveletekben az ISIS terroristák erődített állásai és több gépjárművük semmisült meg a Palmyrától (Tadmurtól) északra lévő raktározási övezetekben, ezenkívül sok megszálló terrorista meghalt.

Daraa tartomány

A hadsereg egyik alegysége megakadályozta a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) terroristák támadását egy katonai őrhely ellen az Al-Manszhijeh-kerületben, Daraa Al-Balad térségében, Daraa városában.

A Hadsereg egységei összecsaptak a terroristákkal, akik a katonai őrposztra kíséreltek meg betörni, a katonák több terroristával végeztek és megsemmisítették a megszállók fegyverzetét, mielőtt a maradékuk elmenekült.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑