Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 02. 24.

Haditudósítás a szíriai frontvonalakról (videó)

2017. 02. 24.

A Szíriai Arab Hadsereg Palmyrához közeledik, miközben az ISIS terrorszervezet a területek megtartásáért harcol.

A Szíriai Arab Hadsereg csütörtökön folytatta offenzíváját a Palmyrától (Tadmurtól) nyugatra lévő térségben, miután rövid szünetet tartott, hogy megerődítse állásait a Hajjan-gázmező felszabadítását és Dzsihar olajmezőre történt benyomulásást követően.

Az orosz műveleti tanácsadó csoportok (Russian Military Advisory Teams) által felkészített és mentorált 5. Hadtest és a 18. Páncélos Hadosztály kijelölt harccsoportja vezetésével a Szíriai Arab Hadsereg még több területet szabadított fel Palmyrától nyugatra, előretörve egészen az ún. Autós Iskola térségéig.

Tegnap az Orosz Légierő, a Szíriai Arab Hadsereg szárazföldi csapatait támogatva, már több mint húsz légi támadást hajtott végre az “Iszlám Állam” nevű terrorista entitás állásai ellen a nagy szíriai sivatagban.

További erősítések beérkezését követően a Szíriai Arab Hadsereg várhatóan újabb nagy támadást indít az elkövetkező időszakban, hogy felszabadítsa az “Iszlám Állam” terrorszervezet által még megszállt gázmezőket (Al-Mahar, Dzsazal, Al-Shaer).

Húsz dzsihádista fegyveres vesztette életét orosz légi támadásokban a Szíriai Arab Hadsereg új offenzívája kezdetén Aleppo városától nyugatra

A Harakat Ahrar Al-Sham és az úgynevezett “Al-Huriah Dandár” vahhabita terrorszervezetek több mint húsz tagja vesztette életét egy orosz légi támadás során, amely az egykori katonai kutatóintézet épülettömbét érte nyugatra Aleppo városától.

Ezt a Szíriai Arab Hadsereg katonáinak gyors rohama követte a térségben, amelynek célja a központ felszabadítása.

A központ elfoglalás a súlyos kudarc lesz az ott bujkáló militánsoknak, mert a környező területen meghúzódó állásaik sebezhetővé válnak a hadsereg csapásai miatt.

A Szíriai Arab Hadsereg szintén előrenyomul Dzsamijat Al-Zahraa térségében, északnyugatra Aleppo városától. A hadsereg mindeddig több épülettömböt foglalt el a körzetben a vahhabita terrorista frakcióktól.

A Szíriai Arab Fegyveres Erők egy hadműveletet indítottak délen, Daraa tartományban, a szíriai-jordániai határ felé.

A hadművelet azután kezdődött, amikor a terroristák rohamokat indítottak, hogy megpróbálják elfoglalni a déli kerületet. A terroristák rohamait a hadsereg elfojtotta és ellentámadásba kezdett, a Szíriai Fegyveres Erők Főparancsnoksága egy nagy hadműveletet indított délen.

Mondtuk önöknek, hogy a vahhabita megszállók nagy bajt hoztak magukra, amikor irracionális módon megrohamozták ott a Szíriai Arab Hadsereget; a hadművelet célkitűzései sokakat meg fog lepni, a terroristákat és szponzoraikat főleg.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

 

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑