Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 01. 14.

Haditudósítás a szíriai frontvonalakról

2016. 01. 14.

A hadsereg több térség felett állította helyre az ellenőrzést Lattakiában, a Légierő megsemmisítette az ISIS terrorszervezet 20 tehergépjárművét.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Fegyveres Erők a Légierő támogatásával lerombolták az ISIS terrorszervezet tehergépkocsijait, amelyek lopott olajtermékeket szállítottak és egyéb vahhabita terrorszervezeteket semlegesítettek más tartományokban.

lattakia syria army

El kell mondani az új “Oszmán Birodalom” építőinek, hogy már ott vagyunk Salma településen, a zsoldosaik, a közvetlen segítségnyújtásuk és erődítményeik ellenére. A Szíriai Köztársasági Gárda 105. Gépesített Dandár, a Sivatagi Sólymok és a Nemzetvédelmi Erők alegységei mai kora reggel beléptek Salma településre. Napközben a csata még nem ért véget; azonban az ellenséges harcállások és erődítmények elestek.

Lattakia tartomány:

Egy katonai alegység a Nemzetvédelmi Erők támogatásával ellenőrzése alá vonta a 867. számú magaslatot és a Nabe Miro-völgyet Lattakia tartomány északi területén, jelentette be egy katonai forrás vasárnap.

Deir Ezzor tartomány:

A Szíriai Légierő 20 tartálykocsit semmisített meg Al-Majadin városában az iraki határ közelében, amelyek az ISIS terroristák által lopott olajtermékeket szállítottak.

Harctéri források elmondták a SANA tudósítójának, hogy a légi csapások megsemmisítettek minden tartálykocsit, a melyek Al-Majadin város felé tartottak az iraki határ közelében, ahonnan a lopott olaj Törökországba csempészése kiindul török spekulánsok részvételével.

Média jelentések megerősítették, hogy magas rangú török tisztségviselők, közöttük Recep Tayyip Erdogan elnök és családtagjai érintettek az ISIS terrorszervezet által Irakból és Szíriából ellopott olaj megvásárlásában.

A források szerint több ISIS terrorista meghalt tüzérségi és rakéta találatokban, amelyeket a hadsereg alegységei hajtottak végre a megszálló terroristák állásai és kontingensei ellen Al-Dzsafra település külterületének térségében Deir Ezzor közelében.

Ezenkívül egy katonai alegység az ISIS terroristák egy bulldózerét semmisítette meg Dzsabal Tharda térségében, Deir Ezzor tartomány területén.

Később egy katonai forrás elmondta, hogy a Szíriai Légierő bevetéseket hajtott végre ISIS terroristák harcállásait és mozgó kontingenseit támadva Al-Dzsafra és Al-Marijjeh faluban a tartomány keleti területén.

Sok terrorista halt meg és több nehéz gépfegyverrel felszerelt gépjárművük semmisült meg a légi csapásokban.

Eközben az ISIS terrorszervezet elismerte a közösségi média oldalain, hogy két vezetője halt meg Al-Majadin városban, név szerint: Ramadan Izzat Al-Dzsawad és Hasszan Al-Awadzsi.

Damaszkusz tartomány  Kelet-Goutha régió:  

kelet ghouta 2016.01.

Kelet Goutha

A Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta Al-Bilalijah és Tel Ferzat településket a Mardzs Al-Szultan légi bázistól keletre. Ezzel folytatódik Kelet-Goutha megtisztítása a megszálló terrorszervezetektől. A térség hosszabb ideje a Dzsaish Al-Iszlam (“Iszlám Hadsereg”) fészke. Ennek a vezére volt Zahran Alloush az “emberjogi szervezetek” által favorizált terrorista (a HRW szerint “mérsékelt iszlamista”) vezér, aki múlt hónapban a légierő műveletei során sikeresen likvidáltak. 

Idleb/Hama tartományok:

A Szíriai Légierő terrorista szervezetek gépjárműveit semmisítette meg Khan Shejkhun, Szarakvib, Maarkaba, Lahaja és Al-Latmina településeken Idleb és Hama tartományok területén, közölte egy katonai forrás a SANA tudósítójával.

Terrorista szervezetek 16 tagjuk halálát ismerték el, közöttük ezeknek a szervezeteknek az önjelölt vezetőijét Idleb és Hama tartományokban.

A terrorszervezetek képviselői közölték, hogy a Dzsund Al-Aksza szervezet harctéri parancsnoka Mohammad Fajez Al-Husszein 14 másik vahhabita fegyveres meghaltak Morek városban 30 kilométerre, északra Hama városától, közöttük Abdel-Dzsabbar Al-Szattuf, Rijad Dzsihad Al-Szallum, Omar Khaled Al-Szarkvibi és a mahmud Hasszan Al-Jasszin nevű megszálló terroristák.

A takfiri terrorszervezetek ezenkívül elismerték az Ahrar Al-Sham Iszlám Mozgalom “Abdo Fatin Al-Dzsazar” fedőnevű vezérének a halálát, aki az Iblin és Ibta települések között úton patkolt el egy robbanószerkezet detonációja közben Idleb tartományban.

Aleppo tartomány:

aleppo 2016 jan 11

Aleppo tartomány észak-nyugati része

Egy katonai alegység terrorista szervezetek rejtekhelyeit támadta Al-Tamura faluban és Andan városban, 12 kilométerre Aleppo városától, likvidálva és megsebesítve több megszálló terroristát és megsemmisítve a fegyverzetüket és a lőszereiket.

Egy katonai alegység terrorszervezetek harcállásait és rejtekhelyeit rombolta le Al-Manszura faluban 10 kilométerre, nyugtra Aleppo városától.

Sok ISIS terrorista pusztult el a hadsereg műveleteiben, amelyek a megszállók fedezékei és mozgó kontingensei ellen irányultak Ejszheh faluban 38 kilométerre, északkeletre Aleppo városától

A hadsereg egységei terroristák állásait rombolták le, minden bennük tárolt fegyverzettel és lőszerrel Aleppo városának Al-Majszar és Bani Zaid kerületeiben.

A Szíriai Arab Hadsereg “Tigris Alakulatai” együttműködve a Nemzetvédelmi Erők (NDF) Aleppo városi egységével, a Baath Zászlóaljakkal (Khataib Al-Baath) elfoglalták Ajiszhah települést Aleppo tartomány keleti területén, északra a Kwejersz Katonai repülőtérről visszafelé szorítva az ISIS terroristákat az Al-Bab síkságon.

Homsz tartomány:

Közép-Szíriában a megszálló ISIS terroristák gyülekező kontingenseit és mozgó járműveit érték a Légierő bombatalálatai a Wadi Abiad-duzzasztó gát környékén és Al-Bajarat körzetében 10 kilométerre nyugatra Palmyra várostól, Homsz tartomány területén.

A légi csapásokban több lőszerrel és fegyverekkel megrakott gépjármű megsemmisült. A Szíriai Légierő ezenkívül az ISIS terrorszervezet rejtekhelyeit és gépjárműveit semmisítette meg keletre a nem rég felszabadított Mahin várostól és a hadsereg ostroma alatt lévő Al-Kariatain (Qaryatayn) városban és a környékén.

A Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) terroristák állásai szintén megsemmisültek, a benne meghúzódó sok fegyveressel a Szíriai Légierő Teir Maala településen végrehajtott csapásaiban, 7 kilométerre északra Homsz városától.

Daraa tartomány:

A hadsereg egységei célzott csapásokat hajtottak végre terroristák harcállásai ellen az Al-Hamidin negyed keleti részében, valamint a Nemzeti Kórház és az Elektromos Művek közelében Daraa Al-Mahatta kerületben a dél-szíriai Daraa tartományban.

Sok terrorista meghalt és a rejtekhelyeik mind megsemmisültek a hadműveletben.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Forrás: Szíriai Arab Hírügynökség – SANA)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑