Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 10. 25.

Haditudósítás a szíriai háború napi történéseiről

2015. 10. 25.

A Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alá vont több területet Aleppo és Kunejtra tartományokban.

A fegyveres erők és a hadsereg szombaton az ellenőrzése alá vont több térséget Szíriában, megölve nagyszámú megszálló terroristát és megsemmisítve fegyverzetüket.

Aleppo tartomány:

A fegyveres erők és a hadsereg egységei együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel teljesen ellenőrzést gyakorlnak Al-Dzsabbul falu felett az észak-szíriai Aleppo tartomány keleti területén.

Egy katonai forrás közölte a SANA-val, hogy a hadsereg egyik alegysége semlegesítette az ISIS terroristák utolsó rejtekhelyét a kelet-aleppoi Al-Dzsabbul faluban.

A forrás hozzátette, hogy a falu elfoglalása előtt a katonák heves összecsapások vívtak az “Iszlám Állam” (ISIS) terroristáival. A megszállók súlyos személyi és technikai veszteségeket szemvedtek.

Aleppoban a Légierő Akadémia épületkomplexumát védő alegyég szintén megsemmisítette az ISIS terroristák egy harcállást és végzett az összes ott megbújó megszállóvalm valamint megsemmisítette azok fegyvereit, lőszereit és hadfelszerelését az Akadéima komplexuma körüli térségben és az Al-Rakka felé vezető országút mentén.

A Dzsabhat Al-Nuszra és az ISIS terroristák több fedezéke és rejtekhelye szintén megsemmisült a Najrab Katonai Repülőtér szomszédságában, Sharba és Raszm Al-Ghazal körzetében a hadsereg által végrehajtott folyamatos katonai műveletek során a tartomány déli és keleti területein.

Súlyos veszteségek érték a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) terroristákat a hadsereg által végrehajtott hadműveletekben, amelyek során a katonák felszámolták a megszállók rejtekhelyeit Aleppo városában a Bani Zaid, Óváros, Al-Ramusza és Al-Rashidin kerületekben.

Eközben a megszálló vahhabita terrorista szervezetek elismerték a közösségi média oldalaikon, hogy több magas rangú tagjuk meghalt, közöttük az úgynevezett “Thwar Al-Sham Dandár” nevű terrorista csoport önjelölt parancsnoka Mohammad Khattib, a magát “Tal Hadaijja falu helyi tanácselnökének” nevező terrorista Fadil Olajwi és a “Hrajtan városi 1. zászlóalj” nevű terrorcsoport önjelölt parancsnoka Omar Shamta.

Kunejtra tartomány:

Egy katonai forrás szombaton hivatalosan bejelentette, hogy a kormányerők teljesen helyreállították az ellenőrzésta Dahret Al-Kasszar körzete felett a dél-szíriai Kunejtra tartomány északi területén.

A forrás elmondta a SANA részére adott sajtó nyilatkozatban, hogy a hadsereg egyik alegysége a Nemzetvédelmi Erők támogatásával teljesen ellenőrzés alá vonta Dahret Al-Kasszar körzetét keletre Tarandzsa falutól miután intenzív támadó hadműveletet hajtott végre a Dzsabhat Al-Nuszra terroristák állásai ellen, amikor súlyos személyi és technikai veszteségeket okozott a megszállóknak. Az életben maradt terroristák elmenekültek és hátrahagyták fegyverzetüket és lőszereiket.

Eközben hadszíntéri források elmondták a SANA tudósítójának, hogy a hadsereg egységei együttműködésben a Nemzetvédelmi Erőkkel Harfa, Hadar és Khan Arnaba körzetében különleges műveleteket hajtottajk végre a megszálló Dzsabhat Al-Nuszra terroristák rejtekhelyei és harcállásai ellen a Tarandzsa, Dzsibbat Al-Khaszab és Ajn Al-Bida környéki erdőkben.

A forrás értékelése alapján a terrorszervezetek ottani harcállásai és fedezékeik megsemmisültek a hadműveletben.

A takfiri terrorista szervezetek elismerték a közösségi média felületeiken, hogy több tagjuk meghalt a műveletekben.

Damaszkusz tartomány:

A Szíriai Arab hadsereg egységei előrehaladást értek el a terroristák elleni folyamatban lévő hadműveletek során Nola, Bala és Mardzs Al-Szultan falvakban Damaszkusz tartomány területén. Harctéri források azt közölték, hogy a hadsereg áttörte a terrorista szervezetek védelmi vonalait és sok terrorista rejtekhelyet és erődített létesítményt felszámolt, valamint az ott tárolt fegyverzetet és lőszert megsemmisítette.

A források elmondták, hogy a hadsereg megsemmisítette egy buldózert és egy lőszerekkel megrakott járművet, amit a terroristák használtak Bazina falu gazdaságainál. A katonák semlegesítették a jordániai Mohammad Al-Odat, az iraki Ahmad Al-Hindawi, Mohammad Dalati, Mahmus Shavva és Tasszin Al-Aruni nevű vahhabita terroristákat.

Egy másik katonai alegység megsemmisítette a Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezet 3 járművét a Barakat mecset közelében Harasta városban. Ebben a műveletben hullottak el a jordániai Abdelrahman Zaal Al-Mazazia, Nadzsi Al-Jatim, Mahmud Al-Moresztani, és a Navvaf Al-Haszan nevű vahhabita terroristák.

A hadsereg ezenkívül terroristák harcállásait támadta a Mezőgazdasági Kutatóintézettől délkeletre Douma városban, végezve a Khaldun Al-Szavvasz, Fadi Ekra. Nihad Al-Tajjed, Adnan Mahrusz és a Ghasszan Ojun nevű terroristákkak, miközben 30-nál több terrorista halt meg vagy sebesült meg miutána a hadsereg csapást mért rejtekhelyeikre a Karm Al-Raszasz gazdaságoknál Douma és Harasta városok között.

Délre Douma várostól Maszraba faluban egy katonai alegység a Dzsaish Al-Iszlam terrorista szervezet állásait támadta, végezve az Abdelhadi Ghannum, Manszur Hatem, Faresz Ghannum és Mahmud Szwejdan nevű terroristákkal, ezekívül a terroristák sok járműve megsemmisült, a melyek nehéz gépfegyverekkel voltak felszerelve.

Korábban a hadsereg egyik alegysége vahhabita terroristák rejtekhelyeit támadta Darajaban Damaszkusz tartományban, megölve legalább 7 vahhabita fegyverest és megsebesítve még többet, akiknek a többsége az “Adzsnad Al-Sham” Iszlám Unió terrorszervezet tagjai voltak.

A Moaz Al-Moadamani, Dzsamil Al-Moadamani,Raed Hidzsazi, Abdul-Rahman Hammud, Fajez Sharara és a Mohammad Hoinnavi nveű megszálló vahhabita terroristákat azonosították a katonai hatóságok a halottak között.

Hama/Idleb tartományok:

A Szíriai Légierő légi támadások sorozatait indította az úgynevezett “Dzsaish Al-Fatah“ terrorista szövetség állásai és fedezékei ellen Hama és Idleb tartományokban.

Terroristák gyülekező csoportjai és nehéz gépfegyveres járműveik semmisültek meg Al-Tamanaa településen és Khan Shejkhun városában Idleb tartomány déli területén.

A Dzsabhat Al-Nuszra három magas rangú harctéri parancsoka, név szerint Abu Al-Zubair Al-Shami, Abu Dudzsana Al-Anszari és Abu Naszr Al-Dzsazravi halt meg. Halálukat a terrorszervezet internetes közösségi oldalai és rajongóik is elismerték .

Hama tartomány északi területén terroristák járművei és fedezékei semmisültek meg a Szíriai Légierő csapásaitól Markaba település környékén.

Lattakia tartomány:

110 vahhabita terrorista halt meg vagy sebesült meg a hadsereg Dzsabha Al-Nuszra terroristák ellen indított hadműveleteiben a tengerparti Lattakia tartomány északi területén.

A Szíriai Légierő fokozta a terroristák állásai elleni légi támadásokat az elmúlt 24 órában, megsemmisítve a megszállók ellátási útvonalait, fegyverzetét, lőszerkészletét Szalam térségében és Biszhirfeh, Tiritiah, Ekko és Al-Mughajrijeh falvakban.

Eközben harctéri források közölték, hogy 53 terrorista meghalt és 57 másik megsebesült, a legnagyobb részük külföldi, Lattakia tartomány különböző körzeteiben a tartomány északi részén.

A források felidézték a likvidált és azonosított megszálló terroristák névsorát: Kamal Szammo (az úgynevezett “Zou Al-Nurajn Zászlóalj” vezetője), Amer Omar, Khaled Omar, Mustafa Szallo és Mohammad Khaled. Ezek mind az Al-Nuszra Frontban (Al-Kaida) voltak különböző szintű vezetők.

Daraa tartomány:

A megszálló terroristák súlyos veszteségeket szenvedtek személyi állományban és hadfelszerelésben miután a hadsereg egységei csapásokat mértek a Dzsabhat Al-Nuszra szervezet állásaira és fegyveresei gyülekező csoportjaira Daraa Al-Baladban és Daraa Al-Mahattaban.

Egy katonai egység tüzérséggel lőtte terrorszervezetek állásait a villamos erőmű körüli térségben Daraa városától északkeletre, megölve és megsebesítve az itt összegyűlt összes megszálló terroristát.

Később a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet egy járműve megsemmisült miután a hadsereg rajtaütött egy nagyobb kontingensükön a Makassz Al-Hadzsar körüli térségben Daraa tartomány északnyugati területén, valamint számos vahhabita fegyveres halt meg a műveletben

Eközben a terrorszervezet 14 tagjának a halálát ismerte el Daraa városában.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Szíriai Arab Hírügynökség – SANA)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑