Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Haditudósítás

2018. 01. 15.

Haditudósítás a szíriai Idleb tartományból (videók)

2018. 01. 15.

A Szíriai Arab Hadsereg reguláris egységei csak két kilométer távolságra vannak a Tigris Alakulatoktól az Abu Al-Duhur légi bázis körül.

Január 14-én a Szíriai Arab Hadsereg reguláris egységei tovább nyomult előre Khanasszer várostól nyugatra a Tigris Alakulatok Abu Al-Duhur légi bázistól keletre lévő, kelet-idlebi harcállásai felé, Aleppo tartomány délnyugati részén, közölte a Hezbollah szíriai médiaszolgálata. A forrás szerint a hadsereg más reguláris egységeimár két kilométer távolságra közelítették meg a Tigris Alakulatok Abu Al-Duhurtól délkeletre húzódó állásait.

A továbbiakban szíriai kormánypárti források nyilvánosságra hozták, hogy a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) folytatták a hadműveleteiket Hama tartomány északkeleti részén és elfoglalták Tafahah és Tal Mutalit falvakat. A Szíriai Arab Hadsereg ezenkívül tüzérségi kontroll alatt tartja Abu Khaf, Anik Badzsra és Szukari falvakat.

A Szíriai Arab Hadsereg több mint egytucat dél-aleppoi falvat szabadított fel(lásd  lejjebb a térképen):

 

 

 

A maga részéről az ISIS terrorszervezethez csatlakozó militánsok (egykori Al-Kaida és FSA tagok) műveletekbe kezdtek a Szíriai Arab Hadsereg ellen Hama tartomány északkeleti részén és az Abu Al-Duhur légi bázis körül, hogy megállítsák a Szíriai Arab Hadsereg előretörését.

Az ISIS terrorszervezethez kötődő “Amaq hírügynökség” arról számolt be, hogy az ISIS terroristák rajtaütést szerveztek a szíriai kormányerők két alegysége ellen Abu Al-Duhurtól délkeletre, megölve tíz szíriai katonát és elfogva tíz másikat. A terrorszervezet szerint a harcosaik szintén zsákmányoltak néhány járművet és fegyvereket a hadseregtől, jelentette az “Amaq” nevű médiafelület.

A Szíriai Arab Hadsereg Najrab ezred hős katonái

Eközben a palesztin Liwa Al-Kudsz (Jeruzsálemi Dandár) és az Al-Najrab Ezred számos alegységét az Abu Al-Duhur légi bázistól délnyugatra telepítette annak érdekében, hogy megerősítsék a Szíriai Arab Hadsereg állásait a Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció és szövetségesei ellentámadásának visszaverésére, közölt egy szíriai kormánypárti forrás.

Korábban a Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció ellentámadást indított a Szíriai Arab Hadsereg ellen Idleb tartomány déli részén és elfoglalt több falut az Abu Al-Duhur légi bázistól délnyugatra.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑