Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 03. 13.

Haditudósítás a szíriai Idleb tartományból

2015. 03. 13.

Az Al-Nuszra Front további területeket veszít délen; A Szíriai Arab Hadsereg lelőtt egy pilóta nélküli repülő eszközt

11025204_515398775269337_3371992303984604638_n

Szíriai Arab Hadsereg katonái

12 órával két Idleb tartomány dél-nyugati részén fekvő falu visszafoglalása után a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Milícia (NDF) szétverte az Al-Kaidához tartozó Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet fegyvereseit Al-Alijah faluban, felszabadítva azt egy egész éjszakán át tartó tűzharc után az Al-Zavija-hegységben.

Az Iszlám Front (zsoldos terroristák szaúd-arábiai és katari pénzen fenntartott koalíciója) és az Al-Nuszra-patkányok Al-Fuah és Kafraja falvak elleni kudarcba fulladt offenzívája után a Dzsizr Al-Shughur környéki településeket a vahabita megszállók gyengén védték az utóbbi napokban; ez eredményezte a Szíriai Arab Hadsereg 11. Páncélos Hadosztályának a gyors sikerét.

Brumában Idleb tartomány északi részén a Hadsereg lelőtt egy felderítő drónt (távirányítású pilóta nélküli repülő eszköz), amit az Al-Nuszra Front fegyveresei használtak. Az eszköz csütörtök reggel repült át a Hadsereg állásai felett.

Magas rangú Al-Kaida vezért  likvidált  a Szíriai Arab Légierő

Abu Hamam Al-Aszkari

Abu Hamam Al-Aszkari

A Szíriai Arab Légierő több légi támadást hajtott végre Idleb tartományban csütörtökön likvidálva az Al-Kaida 18 magas rangú vezérét, akik a Dzsabat Al-Nuszra (“Győzelem Frontja”) nevű vahabita terrorszervezetben élősködtek Szíria megszállt területei felett.

A beazonosított halottak között volt az Al-Nuszra Front legmagasabb rangú hadszíntéri parancsnoka Szíriában: Abu Hamam Al-Aszkari, aki a jelentések szerint a Szíriai Arab Légierő folymatos bombázásai során patkolt el Idleb tartományban.

Egy katonai forrásunk szerint 3 másik Dzsabhat Al-Nuszra tagot sikerült azonosítani a hatóságoknak a halottak között; ezek a következők: Abu Musza Ab Al-Falasztini (a palesztin ellenállás egy árulója), Abu Umar Al-Kurdi és Abu Al-Bara Al-Anszari (szaúd-arábiai bűnözők).

A jelentések szerint Abu Hamam Al-Aszkari elvesztése egy nagy kudarc a Dzsabhat Al-Nuszra központi vezetése számára, mert egy vezető stratégaként tartották számon, akinek nagy szerepe volt a Nuszra-patkány inváziók megtervezésben. Azonkívül híres volt a Dzsabhat Al-Nuszra nagy vezéréhez, Mohammad Al-Dzsulanihoz fűződő közeli közeli kapcsolatáról.

11038782_515391935270021_9173821506725521408_n

A térkép mutatja a megszálló terrorszervezetektől két napja megtisztított falvakat: Bajdar Shamszt és Kurszaját.

 Hadi helyzet Idleb tartományban.

lebtől észak-keletre Kafarja és Al-Fuah településeknél a Hadsereg visszaverte az Al-Nuszra Front fegyvereseit. A vahabita vezérek terve így meghiúsult, hogy a tartományi fővárost észak felől is támadják.

Nagy a jelentősége a török határ közelségének, mert a háború kezdete óta ömlenek Szíria területére vahabita terroristák tömegei és a sok hadianyag.

A Szíriai Arab Hadsereg két falut szabadított fel a vahabita megszállók uralma alól

A Szíriai Arab Hadsereg 11. Páncélos Hadosztálya együttműködve a Nemzetvédelmi Milícia (NDF) helyi kontingensével visszafoglalt két falut az Al-Zaavijah-hegységben az Al-Kaida terroristái (Al-Nuszra Front) ellen vívott heves harcok után szerda késő éjjel.

A 11. Hadosztály és a hazafias milíciák teljesen az ellenőrzésük alá vonták Bajdr Shamszu és Kvarszaajah falvakat a hegyvidéki régióban Idleb tartomány nyugati részén.

Egy nemzetvédelmis (NDF) forrásunk szerint ez a két település az Al-Zaavijah-hegység nyugati nyúlványain fekszik, 45 kilométerre délnyugatra a tartományi fővárostól.

Több részletes adat beérkezését várjuk a hadműveleti területről.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Forrás: almasdarnews.com, Nemzetvédelmi Milícia)

 

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑