Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 04. 10.

Haditudósítás Aleppo és Damaszkusz tartományból

2016. 04. 10.

A Szíriai Arab Hadsereg és a palesztin ellenállás harcosai benyomultak a Handarat-menekülttábor keleti negyedeibe. A kormányerők megvédték a Dmayr légi támaszpontot a terroristák támadásaitól.

A Szíriai Arab Hadsereg 4. Gépesített Hadosztálya, a Nemzetvédelmi Erők és a kormánypárti palesztin ellenálló szervezet, a Liwa Al-Kudsz (Jeruzsálemi Dandár) támogatásával benyomult a Handarat-menekültábor keleti negyedeibe Észak-Aleppoban, miután véres harcokat vívtak a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) és a “Szabad Szír Hadsereg (FSA) “iszlamista” szélsőségesei ellen.

A Handarat területén lévő üzemek kora reggeli elfoglalásával a Szíriai Fegyveres Erők és a palesztin ellenállók gyorsan előrenyomultak a startégiai Castello-körforgalom felé, amelyet Aleppo tartomány egyik legfontosabb helyszínének tartanak, a Castello-autópálya menti fekvése miatt.

A Handarat-menekülttábor keleti negyedeiben indított támadáson kívül a Szíriai Fegyveres Erők szintén előrenyomultak Dzsabal Handarat mentén azért, hogy visszafoglalják az Ard Al-Mallah-gazdaságokat.

A Szíriai Fegyveres Erők mostani offenzívájának célja, hogy csökkentsék azt a nyomást, amit a megszálló vahhabita terroristák gyakorolnak a kurdok lakta Shejkh Makszud-kerületre.

Shejkh Makszud-kerület polgári lakossága jelenleg a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) és a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) terrorszervezetek folyamatos támadásainak van kitéve Aleppo városában.

A Tigris újra Aleppo tartományban

A Szíriai Arab Hadsereg különleges műveleti magasabb egysége, a “Tigris Alakulatok” visszatelepültek Aleppo tartományba a Palmyra/Tadmur arcvonalról. A Tigris Alakulatok, mint offenzív erő, az Al-Bab és Deir Hafer síkságokon folytatják a harcot az “Iszlám Állam” terroristái ellen.

A Palmyra arcvonalon ott maradt a másik fontos különleges egység a Liwa Szukkur Al-Szahra (Sivatagi Sólymok). A Sivatagi Sólymok feladata, a 18. Páncélos Hadosztály 67. Dandárral és más reguláris harccsoportokkal a Palmyra-Deir Ezzor országút teljes elfoglalása lesz.

A Kelet-Aleppoban folytatandó hadműveletek iránya még nem tudható. Úgy tűnik a fontosabb offenzív műveletek nagyobb valószínűséggel Aleppo tartomány déli és keleti területein folytatódnak, egy időben az ISIS terrorszervezet, a másik oldalon az Al-Kaida frakciók és a tűzszünetet megsértő és kurd civileket legyilkoló FSA csoportok ellen.

A Szíriai Arab Hadsereg legyőzte az ISIS terrorszervezetet az Al-Dumayr légi támaszpont védelmében

Péntek reggel az “Iraki és Levantei Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet egy erőteljes támadást indított a startégiai Dumayr Katonai Repülőtér ellen, Damaszkusz tartomány keleti részén.

Az ISIS a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrző pontjai elleni támadásokkal kezdett a rohamait a Dumayr Katonai Repülőtér közelében; ennek eredményeként a harc majdem hét órán át tartott pénteken.

Képtelenül arra, hogy áttörjék a Szíriai Arab Hadsereg védelmi vonalait, a terrorszervezet visszavonulni kényszerült Dumayr város felé, a Qalamun keleti oldalán.

A Dumayr Katonai Repülőtér elleni támadás kudarcán kívül, az ISIS terrorszervezet kénytelen volt kivonulni a Badijah Cementművekből és átengedni a Dzsaish Al-Iszlam és az FSA rivális terrorszervezetek fegyvereseinek.

Egy Damaszkusz városi katonai forrás szerint az ISIS terrorszervezet 30 fegyveresét vesztette el a pénteki harcban, közöttük sok külföldit. A hivatkozott oldalon tekintsék meg az Al-Dumayr Katonai Repülőtéren ma készült felvételeket arról, hogy a bázis teljesen üzemel. (MIG-23BN vadászbombázó felszállás közben, MI-24-es harci helikopterek stb.)

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑