Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 06. 25.

Haditudósítás Aleppo tartományból

2016. 06. 25.

Orosz katonai repülőgépek vahabita terroristák védelmi vonalait pusztítják Észak-Aleppoban.

Orosz katonai repülőgépek, több mint negyven légi bevetésben a megszálló terrorszervezetek erősségeit pusztították, legalább hat körzetben, előkészítve a felszínt a Szíriai Arab Hadsereg nagyobb hadműveleteihez.

Az Orosz Légierő negyvennél több légi támadást hajtott ma végre vahhabita fegyveresek létesítményei ellen Handaratban, a Mallah-gazdaságoknál, Anadanban, Hajjanban, Bajanunban, Kafr Hamraban és Hrejtanban.

Az orosz vadászbombázók ezenkívül nagy számú légi csapást mértek a Castillo főútvonalra; ezt az útszakaszt használják a vahhabita terroristák, hogy utánpótlást szállítsanak társaiknak Aleppo városába.

Az orosz légi támadásokat követően a Szíriai Arab Hadsereg megrohamozta a terroristák állásait az Mallah-gazdaságok területén.

safe_image

Csütörtökön Északkelet-Aleppoban, a “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF), valójában főleg kurd harcosok, számos fontos tárolót tudtak elfoglalni Manbedzs közelében, a tartomány északkeleti részein.

Egy katonai forrás azt közölte csütörtökön, hogy a beton silókat az ISIS terroristák fő erősségei voltak Manbedzs közelében.

A Szíriai Arab Hadsereg több gépesített alegységgel erősíti meg a megszálló terrorszervezetek elleni harc frontvonalait Aleppo tartományban

Katonai források közölték, hogy a Szíriai Arab Hadsereg legtapasztaltabb gépesített hadosztálya, amely a libanoni Hezbollah harcosaival történő gördülékeny együttműködéséről ismert, visszatér a dél-aleppoi terrorista ellenes műveletek frontvonalára.

“A 4. Gépesített Hadosztály végül visszatért Aleppo tartományba és várhatóan részt vesz a három hónap után újrainduló hadműveletekben.” – közölték a források, hozzátéve: “A 4. Gépesített Hadosztály vissza fog települni Aleppo tartomány déli területére.”

safe_image (1)

A 4. Gépesített Hadosztály és a Hezbollah katonái jól ismertek a vahhabita terrorszervezetek elleni harcukról, a hadosztály páncélosai nyújtottak tűztámogatást a Hezbollah alegységeinek a harctereken.

Legutóbbi fejleményként, egy szerdai jelentés szerint szíriai vadászbombázók számos harci bevetést hajtottak végre a megszálló terrorszervezetek erősségei ellen Dél- és Délnyugat-Aleppoban, hogy letakarítsák az utat a hadsereg térségben induló nagy méretű offenzívája előtt.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Farsnews)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑