Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 07. 30.

Haditudósítás Aleppoból – Újabb kerület a kormányerők kezében

2016. 07. 30.

A “felkelőknek” nevezett vahabita terroristák számos kísérlete ellenére, hogy újranyissák az Aleppoba vezető utolsó ellátási útvonalukat és visszaverjék a kormányerőket, a Szíriai Arab Hadsereg képes volt elfoglalni az egész Bani Zaid kerületet, miután fokozatosan tört előre a Castello főútvonal közelében.

Alig néhány óra múltán, a Szíriai Arab Hadsereg szintén ellenőrzése alá vonta az Aszhrafijah kerületet, előidézve ezzel a vahhabita terrorista csoportok teljes összeomlását Észak-Aleppoban.

Eközben a kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) megtámadták a Bani Zaid kerületben lévő terroristákat a nyugati szárnyon, ezzel együtt elfoglalták az Ifjúsági Lakónegyedet, amelyet a vahhabita fegyveresek korábban arra használtak, hogy innen lőjék a többségében kurdok lakta Shejkh Makszud kerületet.

aleppo 2016.07.30

A Szíriai Arab Hadsereg és a kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) együttműködése az Aleppot megfertőző vahhabita fegyveresek elleni harcban úgy tűnik, majdnem lehetetlené teszi, hogy a “felkelőknek” nevezett terrorista csoportok elkerüljék a teljes vereséget a Szíria legnagyobb városáért vívott csatában, amelyet gyakran “minden csaták anyjának” neveznek.

A következő lépésben a kormányerők valószínűleg megpróbálják a teljes hosszán biztosítani a Castello főutat és biztonságos folyosót nyitni itt a polgári lakosságnak, hogy el tudják hagyni a vahhabita fegyveresek által megszállt kelet aleppoi negyedeket.

A videón megtekinthető a SouthFront.org haditudósító oldal beszámolója a Bani Zaid kerület felszabadításáért vívott harcról.

Terrorista lőszerraktárat fedeztek fel Bani Zaidban

Ezek azok a rakéták, amelyeket vahabita terroristák használtak és lőttek ki Aleppo polgári lakónegyedeire; propán gázpalackokból készültek, amelyeket kiürítettek, robbanóanyagokkal és fémdarabokkal töltöttek meg, ezután indították őket Bani Zaidból Aleppo más kerületeire.

A terroristák “Pokoli Ágyúnak” nevezik. Kettő ezekből a kilőhető tartályokból a földdel egyenlővé tud tenni egy háromszintes épületet.

lőszerraktár aleppo terror

A megjegyzés kedvéért: a Bani Zaidban garázdálkodó vahhabita terroristákat a nyugati kormányok “mérsékelteknek címkézték, Törökország közreműködésével képezték ki és látták el őket fegyverekkel, valamint politikai támogatásban részesültek. Amikor az Oroszországi Föderáció néhány hónappal ezelőtt megpróbálta felvetetni őket az ENSZ Biztonsági Tanácsa által nyilvántartott terrorista szervezetek listájára, az Amerikai Egyesült Államok és az ENSZ BT más állandó tagjai megakadályozták az orosz határozati javaslatot.

Ezek ugyanazok a politikusok a francia és a brit kormányban, akik siránkoznak a legutóbbi nyilatkozataikban a terrorizmus miatt.

Pár hónapja megígértük ezen az oldalon, és üzenetet küldtünk követőinek Aleppoba, hogy nem felejtettük el őket; ma ennek az oldalnak a szerkesztői nevében szeretnénk köszönteni Aleppo népét, akik fiai és lányai a szélsőséges körülmények ellenére, amelyeken keresztül mentek, a Fegyveres Erőkben szolgálnak, valamint a terroristák minden erőfeszítése ellenére, hogy végezzenek velük, Aleppo népének katona fiai és lányai kitartottak, és a Fegyveres Erejük és parancsnokaik mögött álltak; népi támogatás nélkül egyetlen fegyveres erő sem érhet el győzelmet a világon, különösen ha a saját hazája földjén kell harcolnia.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑