Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 11. 01.

Haditudósítás Deir Ezzorból (videó)

2017. 11. 01.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah két újabb települést ért el Al-Bukamaltól 65 kilométerre, Deir Ezzor tartomány nyugati részén.

A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei hétfőn újabb támadást indítottak a Deir Ezzor- Al-Bukamal országút mentén, csapásokat mérve az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet állásaira, közvetlenül keletre a legutóbb felszabadított T-2 szivattyúállomástól és repülőtértől.

Az Iráni Forradalmi Gárda (IRGC) és a libanoni Hezbollah paramilitáris egység támogatásával, a Szíriai Arab Hadsereg előrenyomult a Deir Ezzor-A-Bukamal országút mentén annak érdekében, hogy megtisztítsák a T-2 állomástól keletre lévő körzeteket az ISIS terrorszervezet fegyvereseitől.

Egy szíriai katonai forrás szerint a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei folytatták az előretörést legalább 7 kilométerre keletre a T-2 állomástól, miközben az ISIS terroristák elleni kemény harcban elérték Baktal és Szhammasz településeket.

Az előretörés következtében a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei nem kevesebb, mint 65 kilométer távolságra vannak nyugatra a stratégiai helyzetű határvárostól, Al-Bukamaltól.

Al-Bukamal jelenleg az ISIS terrorszervezet, és az általuk kikiáltott “kalifátus” tényleges központja Szíria földjén, ahogy korábban Al-Majadin volt.

A Szíriai Arab Hadsereg Khasszarat kerület felszabadításáért harcol az ISIS terroristák ellen Deir Ezzorban

A Szíriai Arab Hadsereg Deir Ezzor város Khasszarat kerületében harcol az “Iszlám Állam” nevű terrorista entitás fegyveresei ellen.

Az ISIS terrorszervezet fegyveresei jelenleg ellenőrzésük alatt tartják a Khasszarat kerületet. Azonban a Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta az Al-Hamidijah és Al-Arifi kerületeket és ezek területéről tovább nyomul előre.

A “kalifátus” harcosai számottevő veszteségeket szenvedtek el az elmúlt hetekben, elesett a “fővárosuk” Al-Rakka, miközben a szíriai kormánycsapatok és az USA támogatta kurd többségű milíciák is újabb területeket foglalnak el tőlük az országban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑