Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 05. 03.

Haditudósítás Jisr Al-Shughourért vívott csatáról (videofelvétel+18)

2015. 05. 03.

A Szíriai Arab Hadsereg folyamatosan szorítja vissza a terrorista szervezetek csapatait a török határ felé.

Szíriai Arab Hadsereg visszafoglalta az Al-Tanimijah ellenőrző pontot Jisr Al-Shughour déli részén

11182253_668793759914844_9037579331772527509_n-702x336

Szír katona

A Szíriai Arab Hadsereg visszafoglalta a stratégiai fekvésű Al-Tanimijah ellenőrző pontot Al-Szirmanijah falu közelében miután a Szírián élősködő Al-Kaida tagszervezet, a Dzsabhat Al-Nuszra és szövetségesei a Harakat Ahrar Al-Sham és a Dzsaish Al-Muhadzsirin terrorista csoportok megszállták a körzetet a hét elején.

Pénteken a Szíriai Arab Hadsereg 11. Páncélos Hadosztály 87. Dandára már nem kevesebb mint egy kilométerre közelítette meg Al-Szirmanijah falut; amennyiben a Szíriai Fegyveres Erők sikeresen felszabadítják a falut délre Jisr Al-Shughourtól, akkor vissza fogják szerezni a vahabita terroristák által megszállt terület nagyobb részét ebben a körzetben.

Nemrég egy vahabita öngyilkos merénylő megpróbálta neki vezetni járművét a Nemzeti Kórház negyedét védő állásoknak Jisr Al-Shughourban, ahol patkány társai folyamatosan támadták a komplexum déli és nyugati szárnyát annak érdekében hogy kiszorítsák az egészségügyi létesítményeket védelmező katonákat.

Azonban az ismeretlen támadó által végrehajtott merénylet kísérletet a katonák megakadályozták, mert az öngyilkos merénylő robbanószerkezete a levegőbe repült mielőtt becsapódhatott volna a Hadsereg erődített védelmi állásaiba. Ez arra kényszerítette a Dzsabhat Al-Nuszra patkány terroristáit, hogy elhalasszák a támadásukat a kórházi városrész ellen a Szíriai Arab Hadsereg nagy létszámú alegységei miatt.

Felvétel a Szíriai Arab Hadsereg támadásairól és a likvidált terroristákról (+18):

Két falut foglaltak vissza Jisr Al-Shughour városnál a kormányerők

10393655_850738995007484_770533903575674808_n

11.Pácélos Hadosztály harckocsija

Csütörtökön a Szíriai Arab Fegyveres Erők összecsaptak a Szírián élősködő Al-Kaida terrorhálózat tagszervezetével, a Dzsabhat Al-Nuszra fegyvereseivel Jisr Al-Shughour déli részén átvéve két falu ellenőrzését a szíriai kormány fő utánpótlási útvonala közelében Idleb tartományban.

A Szíriai Arab Hadsereg 11. Páncélos Hadosztály 87. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) megtámadta a Dzsabhat Al-Nuszra és a Al-Muhadzsirin vahabita terrorszervezeteket Dzsub Al-Ahmar és Tal Waszit falvakban, ahol képesek voltak elfoglalni ezeket a településeket a terroristákkal vívott heves harcok után.

Egy Idleb tartományban szolgáló katonai forrás szerint a Hadsereg 87. Dandára és a Nemzetvédelmi Erők két tucatnál több ellenséges fegyveressel végeztek a Dzsub Al-Ahmarban és Tal Waszitban támadásban; ez az első alkalom három nap óta, hogy a Szíriai Arab Hadsereg bevonult ezekbe a fakvakba.

A Dzsabhat Al-Nuszra és vele szövetséges terrorszervezetek, a Harakat Ahrar Al-Sham és az Adzsnad Al-Sham megkísérelték áttörni a Hadsereg védelmi arcvonalát a Nemzeti Kórház negyedében déli irányból Jisr Al-Shughourban; azonban a nagyon megerődített Nemzeti Kórház épület komplexuma elleni roham sikertelen volt az egymást követő hatodik napja!

A Jisr Al-Shughour városi Nemzeti Kórház negyed elleni mostani támadásban a vahabita terroristák újra nagyon súlyos veszteségeket szenvedtek, amikor a 87. Dandár katonái 30-nál több ellenséges fegyveres likvidálását jelentették a támadás elhárítása után.

Északra Frikka településtől a Hadsereg Tigris Alakulatai biztosították a Frikka-Ariha útvonalat miután a Dzsabhat Al-Nuszra és a Dzsaish Al-Muhadzsirin terrorszervezetek megpróbálták elvágni a vidéki útszakaszt, amit a Szíriai Fegyveres Erők az Ariha városában települő katonáik utánpótlására használnak Idleb tartomány déli részén.

Amikor a vahabita terroristák visszavonultak a Frikka melletti arconalról a közeli Malkah és Al-Mardzs településekhez a Szíriai Arab Légierő pusztító légi csapásokat mért ezekre a fegyveresekre, sokukat likvidálva és megsebesítve.

Szíria nem adja meg magát

Jisr Al-Shughourban állomásozó katonák

Szerdán az Al-Kaida terrorhálózat tagszervezete, a Dzsabhat Al-Nuszra fegyveresei megrohamozták a Nemzeti Kórház negyedét Jisr Al-Shughour városban már az ötödik napja tartó harcban, ahol megpróbálták áttörni a Szíriai Arab Hadsereg védelmi arcvonalát a létesítményt övező körzet déli irányából; ezt a támadást a katonák késő délután visszaverték és a vahabita terroristák visszavonultak.

A Szíriai Arab Hadsereg 87. Gépesített Dandára (11. Páncélos Hadosztály) ellentámadást indított Al-Fauru negyedben Jisr Al-Shughour déli részén, likvidálva két tucatnál több felfegyverzett Dzsabhat Al-Nuszra szervezethez tartozó terroristát és a szövetségeseiket a Dzsaish Al-Muhadzsirin, valamint az Adzsnad Al-Sham terrorista csoportokból, mielőtt a katonák képesek voltak visszafoglalni ezt az Al-Szirmanijah városhoz is közeli település részt.

Al-Fauru elfoglalása után a 87. Dandár támadó alegységei Ghanijah falutól tovább nyomultak Ishtabrakk falu irányába Jisr Al-Shughour város körzetében, ahol dandár katonái megütköztek a Dzsabhat Al-Nuszra és a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezetek zsoldos terroristáival az ehhez az Idleb tartomány észak-nyugati részén fekvő településhez vezető országúton.

A tűzharc még mindig tart Ghanijah és Ishtabrakk települések között, ahol a Szíriai Arab Hadsereg 87. Dandára harcol a Dzsabhat Al-Nuszra és a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezetek megszálló fegyveresei ellen az országút ellenőrzéséért annak érdekében, hogy kiterjessze befolyását a Jisr Al-Shughour város körzetében fekvő mezőgazdasági vidék felett.

Nyugatra Jisr Al-Shughourtól a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai áttörték a Harakat Ahrar Al-Sham védelmi vonalát Tal Kamalnál és előrenyomultak a kiemelt jelentőségű cukorgyár területéig miután heves összecsapásokat vívtak ezen a magaslaton, amiről belátható (belőhető) a város nyugati része. Az harcok még mindig tartanak Tal Kamalnál a Tigrisek és a vahabita patkányok között.

A Tal Al-Lajal magaslaton Jisr Al-Shughour és Bashlamunt település között a Dzsabhat Al-Nuszra és a Dzsaish Al-Muhadzsirin terrorszervezetek megkísérelték áttörni a Nemzetvédelmi Erők (NDF) erődített állásait; azonban a vahabita fegyveresek képtelenek voltak megkerülni a Nemzetvédelmi Erők (NDF) állásait annak ellenére, hogy a támadók létszáma meghaladta a szíriai kormányhoz hű erőkét.

A Jisr Al-Shughournál múlt héten kezdődött ütközetben a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők együttesen 92 hősi halott vértanú katonát vesztettek, miközben 113 másik katona szerzett könnyebb vagy súlyosabb harctéri sebesülést.

Ezzel szemben a megszálló vahabita terroristák soraiból megközelítőleg 350-500 közötti létszámú fegyveres hullott el a Jisr Al-Shughourért vívott csatában; ez a becslés magába foglal több mint 65 terroristát, akik a szerdai napon zajló összecsapások során jutottak a pokolba.

A Jisr Al-Shughourban szerdán elhullott vahabita fegyveresek között az alábbi patkányokat sikerült név szerint azonosítani: (a nevek angol átírásban vannak)

Sameer Nasser, Sa’ad Saleh Sateefi, ‘Ammaar Ahmad Khanissi, Ahmad Mustafa Bajaan, Mou’ataz Mohammad Danouni, Mohammad Moshna Janeed, ‘Ammaar ‘Antar Raslaan, “Abu Al-Leith Al-Yemeni” (jemeni állampolgár), “Abu Al-Magheeri Al-Jazrawi” (szaúdi-arábiai állampolgár), Khattab Al-Ansari, “Abu Sariyah”, “Abu ‘Ammari Al-Ghaab”, “Abu Mohammad Al-Hamwi”, “Abu Yousif Al-Maldeef”, “Abu Dakhaani Al-Jazrawi” (szaúdi-arábiai állampolgárok), “Abu ‘Ubeida Al-Jnoubi”, “Abu Al-Bara’a Al-Ansari”, “Abu Khaled Al-Yemeni” (jemeni állampolgárok), Usama Al-Jarha.”

A megsebesült és azonosított vahabita terroristák, akik a Jisr Al-Shughourban vívott ütközet során sebesültek meg: (a nevek angol átírásban vannak)

“Abu Mohammad Al-Khaani”, “Abu Ahmad Al-Khaani”, “Abu Hamza Al-Faransi” (francia állampolgárok), “Abu ‘Ubeida Al-Shaami”, “Abu Al-Nu’man”, “Abu Bilal Al-Hamwi”, “Abu Musa’ab Al-Halabi”, “Abu ‘Umar Al-Hamwi”,Siraaqah Al-Ansari.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg  (almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑