Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 12. 29.

Haditudósítás Szíriából

2015. 12. 29.

Deir Ezzorban visszaverték a terroristák támadásait. az északi és déli frontokon előrenyomultak a szíriai kormányerők.

Az ISIS terrorszervezet újabb támadást indított a Deir Ezzor Katonai Repülőtér ellen; A támadási kísérleteket a kormányerők vérbe fojtották

9865_630116440464236_8690073561139132953_n

Nafiz-Aszad-Allah Harccsoportja

Az ISIS terrorszervezet tegnapi támadását a Szíriai Arab Hadsereg 17. Tartalék Hadosztály 137. Gépesített Dandára visszaverte a légi támaszpont délkeleti védelmi övezetében. A megszálló terroristák két robbanóanyagokkal megrakott járművet indítottak el öngyilkos merénylők vezetésével a repülőtér védelmi vonalát bíztosító délkeleti ellenőrző pont felé. Az őrposzt katonái a támadó járműveket nagy távolságból orosz gyártmányú irányított páncéltörő rakéták felhasználásával megsemmisítették. A merénylők járművei még jóval a célhoz érésük előtt felrobbantak. A repülőteret védő katonák a támadó ISIS terroristák több hullámát visszaverték és nehézfegyvereiktől ismét több tucat vahhabita fegyveres elhullott.

Az ISIS fegyveresek támadást Deir Ezzor város Al-Szinaa kerületében is sikerült leverni. A Szíriai Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandár “” a Nemzetvédelmi Erők (NDF) és a Shajtaat szunnita harcosok támogatásával az előretörő ISIS terroristákat megállította és kiszorította őket az Al-Szinaa kerület keleti szektorából. Az összecsapások a körzetben még ma délelőtt zajlottak.

A Tigris Alakulatok visszafoglaltak két települést Kelet-Aleppoban

1972323_630109033798310_4095216889148853125_n

Kelet-Aleppo

A Szíriai Arab Hadsereg különleges műveleti magasabb egysége, a “Tigris Alakulatok” újabb műveleteket hajtottak végre a Kwejersz Katonai Repülőtértől északra ennek során elfoglaltak két települést az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet fegyvereseitől Aleppo tartomány keleti területén.

A “Tigris Alakulatok” állományában szolgáló katonai forrás szerint Kelet Aleppoban a különleges egység együttműködve a Nemzetvédelmi Erők (NDF) Aleppo és Al-Szalamijah városi egységeivel szombat délután teljesen ellenőrzésük alá vonták Dzsaruf és Tal Sharbi településeket miután kemény összecsapásokat vívtak az ISIS terroristákkal ezen változó arcvonalon.

A forrás hozzátette, hogy Tal Sharbi és Dzsaruf északra fekszenek a Kwejersz Katonai Repülőtértől és szomszédosak a legutóbb megtisztított Naszrallah faluval.

A Szíriai Arab Hadsereg támadást indított Shejkh Miszkin városban, Észak-Daraa-ban

13940722000159_PhotoI1

Szíriai kormányerők katonái

Tavaly a Szíriai Arab Hadsereg 5. Páncélos Hadosztály, 15. Gépesített Dandár arra kényszerült, hogy visszavonuljon Shejkh Miszkinből, Daraa tartomány északi területén miután az Al-Kaida (Dzsabhat Al-Nuszra) és a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) nevű terrorszervezetek offenzívája során ellenőrzésük alá vonták ezt a stratégiai helyzetű települést és Nawa várost.

Idén októberben a helyzet a Szíriai Fegyveres Erők javára kezdett változni, amikor az orosz katonai repülőgépek és több ezer szövetséges iráni és iraki katona érkezett, hogy számos észak-szíriai arcvonalon segítségék a Szíriai Arab Hadsereget; ezek a változások lehetővé tették egy ellen-offenzíva indítását Észak-Daraaban.

A Szíriai Arab Hadsereg 15. Gépesített Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erők Izra városi egységével lassan visszatértek Shejkh Miszkinbe, elfoglalva számos helyszínt a város északi szektorában, miközben ezt az FSA és az Al-Kaida fegyveresei tehetetlenül szemlélték a védelmi állásaikból.

A Szíriai Arab Hadsereg 15. Gépesített Dandára és a szövetségesei megújították offenzívájukat Shejkh Miszkinben, megtámadva a város északi és keleti negyedét miközben a Szíriai Arab Légierő légi támogatást nyújt az előrehaladó szárazföldi csapatoknak.

Mostanáig nem érkeztek jelentések elfoglalt helyszínekről; azonban egy katonai forrás az 5. Hadosztály Parancsnokságáról, Izrából megerősítette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei haladnak és a város bejárata felé nyomulnak.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑