Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 02. 22.

Haditudósítás Szíriából

2016. 02. 22.

A hadsereg újabb körzetekben állítja helyre a biztonságot Észak-Lattakiában és több ISIS és Al-Nuszra terroristával végez az ország más részeiben.

A Szíriai Arab Hadsereg szombaton folytatta a leszámolást a takfiri terrorista szervezetekkel Szíria külünböző részein, megsemmisítve állásaikat és fedezékeiket.

Lattakia tartomány:

A hadsereg helyreállította a biztonságot és a rendet két településen és több stratégiai ponton, Lattakia tartomán északi területén.

két falu Ajn Al-Kantara és Mahszhaba, amelyek a stratégiai Kinszibba település környékén fekszenek, ami két nappal került a hadsereg ellenőrzése alá,

Más körzetek, közöttük Ruwejszet Al-Kitf, Ruwejszet Talukszhi és Ruwejszet Wata Al-Szindianeh és több startégiai pont szintén a hadsereg kezében vannak.

12733487_651773708298509_4106065454639257717_n

A Szíriai Arab Hadsereg (Köztársasági Gárda) 103. Dandára és szövetségeseik elfoglalták Nahszhabba és Ajn Al-Kantara településeket több stratégiai ponttal együtt. Most már csak minimális területsáv áll a vahabita terroristák uralma alatt Észak-Lattakiában.

A katonai forrás közölte a SANA-val, hogy ezekben a térségekben a hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) szoros együttműködésében hajtottak végre hadműveleteket, amelyek során fokozottan vették tűz alá a megszálló terroristák megmaraadó állásait.

Később a terroristák által telepített robbanószerkezeteket és gyalogsági aknákat a katonák hatástalanították.

A Szíriai Légierő folytatta a légi támadásokat a környező térségekben, megsemmisítve az Al-Kaida (Al-Nuszra Front) terroristák létesítményeit Kabani faluban Kinszibba közelében.

Homsz tartomány:

A Szíriai Légierő az elmúlt 24 órában bevetések sorozatát teljesítette az ISIS és a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezetek állásait támadva Homsz tartomány területén.

Számos ISIS terrorista létesítmény és gépjárművek kaptak közvetlen találatot és semmisültek meg Al-Kariatain (Qaryatayn) környékén és délre Al-Mahasszeh térségétől, a tartomány déli területén, közölte a katonai forrás.

Az Al-Buszejri térségében, a palmyrai nemzetközi főútvonal mentén, lévő ISIS terroristák szintén súlyos veszteségeket szenvedtek a légi támadások során.

Dzsabhat Al-Nuszra terroristák csoportjait támadta a légierő Teir Maala, Al-Dzsasszemijeh, Al-Ghadzsar és Talbiszeh településeken Homsz tartomány északi részén.

Idleb/Hama tartományok:

A Dzsund Al-Aksza terrorszervezet egy létesítménye és gépjárműve kapott találatot a Szíriai Légierő légi csapása során Al-Tamaneh városban és Idleb tartomány déli területén. A Dzsund Al-Aksza terrorszervezet hűséget fogadott az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS/Daesh) terrorista “kalifátusnak”.

Öt megszálló terrorista halt meg és 11 másik megsebesült a műveletben, közölte szombaton egy katonai forrása SANA-val.

Szintén terroristák csoportjai és számos gépjármű volt a légi csapások célpontja Kafr Szindzsehben, ugyanabban a tartományban.

12742280_994255557322493_4007388314459543785_n

A Szíriai Légierő a “Dzsaish Al-Fatah” terrorista szövetség három vezetési pontját tett a föld színével egyenlővé, vagyis megsemmisítette. A légi csapásokat a Szíriai Légierő hadszíntéri felderítői által beszerzett célkoordináták alapján hajtották végre.

A Szíriai Légierő ezenkívül a Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség menetoszlopát támadta a megszállt Abu Al-Duhur térsgében, Idleb tartomány déli részén. Az oszlopban lévő gépjárművek megsemmisültek a légi csapásban, erősítette meg a forrás.

A szomszédos Hama tartomány északi területén a Szíriai Légierő támadásaiban megsemmisítette a Dzsabhat Al-Nuszra és az Ahrar Al-Sham Iszlám Mozgalom terroristáinak gyülekező kontingenseit Kafr Zita városban.

A Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség 35 fegyverese halt meg a Szíriai Légierő csapásaiban, amelyeket a megszállók rejtekhelyeire irányzott Al-Lataminah, Atszhan és Harbinafszeh településeken.

A Dzsabhat Al-Nuszra terroristák, akik Harbinafszeh, Al-Raudeh és Talaf településken garázdálkodnak, súlyos veszteségeket szenvedtek a légierő csapásaiban a tartomány déli részén.

A megszálló terrorista szervezetek elismerték a közösségi média oldalaikon, hogy az akit ők az “Ahrar Al-Sham Iszlám Mozgalom központi erejének a vezéreként”, Szulejman Adel Shanatként azonosítanak, meghalt.

Aleppo tartomány:

Az ISIS terrorista szervezet számos harcállása és gépjárműve semmisült meg a légi csapásokban, Maszkanah, Al-Szhimawijeh, Al-Madiuneh és Al-Bab városokban Aleppo tartomány keleti és északkeleti részein, közölte egy katonai forrás.

Eközben a hadsereg egységei súlyos veszteségeket okoztak a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet fegyvereseinek Fah és Szuran falvakban a tartomány északi területén.

12728772_651772181631995_3408271936841787237_n

A Szíriai Fegyveres Erők elfoglalták az Aleppoi Hőerőművet és a körülötte lévő településeket az ISIS terroristáktól. Az Aleppo városa és a Kwejersz Katonai Repülőtér közötti területen a Szíriai Arab Hadsereg “Tigris Alakulatai”, a Nemzetvédelmi Erők bekerítettek mintegy 800 főnyi ISIS terrorista kontingenst. A kialakult katlan egyre szűkül az ISIS terroristák számára. Lehetőségeik a megadás vagy a halál. A térségen át húzódik az Aleppo-Rakka országút.

A tartomány délnyugati és nyugati területén a hadsereg műveleteiben terroristák erődített állásai semmisültek meg Al-Buwabijeh, Szhuwejhneh és Abu Szhajlam falvakban.

A megszálló terroristák számos gépjárműve és aknavetője semmisült meg Aleppo város Al-Rashidin és Al-Lajramun kerületeiben.

Kunejtra/Daraa tartományok:

Takfiri terrorista szervezetek elismerték a weboldalaikon és más közösségi média oldalakon, hogy 18 fegyveresük halt meg Kunejtra és Daraa tartományok területén az elmúlt három napon, közöttük több vezérük.

Damaszkusz tartomány:

A Szíriai Légierő fokozta az elmúlt órákban a Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezet állásai elleni légi csapásokat a Keleti-Goutha régióban, Damaszkusz tartomány területén.

A forrás megerősítette, hogy több létesítmény, a terroristák által használt gépjárművek, valamint a rajtuk szállított fegyverek semmisültek meg Bejt Najem és Kutaja városokban, Al-Naszhabijeh körzetében és Doumaban.

Deir Ezzor tartomány:

A Szíriai Légierő újabb hadműveleteket hajtott végre az elmúlt 24 órában az ISIS terroristák állásaira és manőverező csoportjaira mért légi csapásokkal Al-Murrijeh faluban, Deir Ezzor tartományban.

A forrás megerősítette a SANA-nak, hogy több helyszín és nehéz gépfegyverekkel felszerelt járművek semmisültek meg a légi támadások során, ezeknívül sok megszálló terrorista halt meg.

 Al-Haszakah tartomány:

A kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) és a Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) és szövetségeseik (arab és asszír miliciák) felszabadították az ISIS terroristák uralma alól Al-Shaddadi városát, amely sokáig a terrorszervezet erősségének számított a tartomány déli részén. Innen támadták a tartomány székhelyét.

12715524_651776591631554_2976789407933557326_n

Erdogan barátai dél felé menekülnek. A magát új szultánnak képzelő vezető tovább aggódik. Haszakah tartomány zöme kurd ellenőrzés alatt áll, a tartományi főváros központját, déli kerületeit, valamint a város közeli fontos katonai létesítményeket (a Kavkab tüzérségi bázis) a hadsereg és a nemzetvédelmiek ellenőrzik.

Al-Kamishli városa és a körzete, a repülőtér szintén a kormányerők kezében.

Forrás: Во

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑