Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 02. 17.

Haditudósítás Szíriából

2017. 02. 17.

A szíriai kormányerők több frontvonalon támadják az ISIS terrorszervezetet Homsz tartományban.

Február 16-án a szíriai kormánycsapatok, az Orosz Légierő támogatásával, folytatták előrenyomulásukat az ISIS terrorszervezet ellenében Homsz tartomány keleti területein

Nyugat-Bajarat felszabadítását követően a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők tovább törtek előre Palmyrától (Tadmurtól) nyugatra, felvéve a harcot az ISIS terroristákkal Kelet-Bajarat, Dzsabal Hajjal és Dzsabal Thanijat Al-Ghazw körzeteiben. Néhány forrás szerint Kelet-Bajarat már teljesen a kormányerők ellenőrzése alá került. Azonban ezt meg kellene erősíteniük kép vagy videó felvételekkel.

homsz térkép 2017.02.16.

Máskülönben a hadsereg és a nemzetvédelmiek a Dzsihar olajmező térségében is terjeszkednek az ISIS terrorszervezet ellenében, északkeletre a Tijasz légi támaszponttól. Jelenleg arra szintén összecsapások vannak.

Helyszíni beszámolók szerint jelenleg aknamentesítési műveletek zajlanak a legutóbb felszabadított Hajjan-gázmezőn és a gázkitermelő vállalat telephelyein.

A Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik tegnap felszabadították Raszm Al-Kuma és Raszm Al-Kabir településeket keletre a Kwejersz légi támaszponttól.

Délebbre és a keleti sivatagi frontvonalakon a Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik szintén előrenyomulnak Palmyra (Tadmur) irányába, média közvetítés nélkül. Az ISIS terrorszervezet uralma alól felszabadított legtöbb települést a lakóik elhagyták, ahová a külföldi ISIS terroristák vitték a (külföldi) hozzátartozóikat, hogy “benépesítsék” ezeket a helységeket.

Ezeknek a városoknak és falvaknak a szíriai lakosai a szíriai kormánycsapatok által 2012 óta biztosított területeken élnek és a településeik, otthonaik (már ami megmaradt belőlük) felszabadítására és helyreállítására várnak, hogy végre hazatérhessenek.

Hadi helyzet Daraaban

Összecsapások vannam a szíriai kormánycsapatok és vahhabita terroristák között a szíriai Daraa tartomány fővárosában.

A “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) “Déli Frontja” nevű vahhabita terrorszervezet és a Dzsabhat Fateh Al-Sham (Al-Kaida) terroristái közösen próbálják meg áttörni a szíriai kormánycsapatok védelmi vonalait a Maniszhijah kerületben.

daraa szíria térkép 2017.02.16.

A “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) “Déli Frontja” nevű vahhabita fegyveres csoport és a Dzsabhat Fateh Al-Sham (“leánykori” nevén Al-Nuszra Front, egyébként maga az Al-Kaida) terrorszervezet 200 tagja halt meg vagy sebesült meg a szíriai Daraa városában zajló harcokban, közölte a libanoni Hezbollah médiaszolgálata. Ellenben a vahhabita terroristák média aktivistái azt állítják, hogy a kormányerők és szövetségeseik 100 katonája meghalt a térségben.

A hadi helyzet Daraa városában továbbra is nagyon feszült, miközben a szembenálló felek egyaránt a saját sikereikről számoltak be. Azonban a vahhabita terrorszervezetek offenzíváját a kormányerők visszaverték.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑