Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 06. 30.

Haditudósítás Szíriából

2019. 06. 30.

Napok óta vahhabita terroristák aknavető gránátokat és sorozatvető rakétákat lőnek ki Sher Al-Mughar településre és a körülötte lévő falvakra. Cserébe a Szíriai Arab Hadsereg a lehető legnagyobb visszafogottsággal viselkedik és csak akkor viszonozza a tüzet, ha sebesültje van.

Tegnap a terroristák két órahosszáig tartó tüze után a Szíriai Arab Hadsereg nehéztüzérsége visszalőtt, hogy megsemmisítse az ellenséges aknavető tüzelőállásokat. Ennek eredményeként számos megszálló török katona megsebesült és kettő fő veszteséget jelentett a török média.

A török megszálló erők tüzérségi lőszereket lőttek ki a Szíriai Arab Hadsereg állásaira anélkül, hogy anyagi kár, sebesülés vagy személyi veszteség történt volna a szíriai katonák soraiban.

Válaszul a Szíriai Arab Hadsereg tüzérsége egy másik sorozatot lőtt ki a török tűz kiinduló pontjára.

Sokan nem értik, hogy mi a török jelenlét jogi alapja Szíriában. Az Asztanai megállapodás értelémben Törökország csak megfigyelőpontokat létesíthetett és csak Iránnal és Oroszországgal közös katonai pontokat; habár a török rezsim harcoló csapatokat küldött és harcállásokat hozott létre, egy olyan műveletben, ami nem csak az Asztanai megállapodást sérti meg, hanem illegálisnak tekintendő és megszállásnak minősül.

A Szíriai Arab Hadsereg mostanáig visszafogottságot tanúsított a szíriai török jelenléttel szemben abban bízva, hogy diplomáciai lépésekkel meg lehet előzni a nyílt összecsapást, azonban ezt nem szabad úgy értelmezni, hogy Szíria elfogadta amit Törökország művel.

A Szíriai Arab Fegyveres Erők alkotmányos kötelessége a városainak és állampolgárainak védelme és továbbra is így fog tenni olyan időben és helyen, amelyet a szíriai parancsnokság választ meg, nem törődve azzal, hogy mi a terrorizmus forrása és honnan érkezik a fenyegetés.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑