Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 03. 09.

Haditudósítás Szíriából

2015. 03. 09.

A Hadsereg teljesen ellenőrzése alatt tartja az Al-Dzsazal olajlelőhelyeket és likvidálta a központi régiót támadó ISIS terroristák vezérét.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Fegyveres Erők egységei szombaton teljesen helyreállították az ellenőrzést a Dzsazal olajmező felett Homsz tartomány keleti végében, megöltek sok terroristát és megsemmisítették fegyverzetüket, valamint elkobozták lőszerkészletüket.

Homsz tartomány:

10922476_506074029535145_3902745021424174352_n

Szír katona hazája zászlajával

Egy katonai forrás közölte a SANA-val, hogy a Hadsereg és a Fegyveres Erők egységei szétzúzták az utolsó ISIS terrorista csoportot a Dzsazal olajmezőnél.

A forrásunk hozzá tette, hogy egy katonai alegység megsemmisítette a Nuszra Front terrorszervezet egy rejtekhelyét Al-Szaanban, amely Talbiszeh körzetében fekszik Homsz tartomány északi részén.

Még megjegyezte, hogy a Hadsereg és a Fegyveres Erők egységei ezenkívül lecsaptak a vahabita megszálló fedezékeire és csoportjaikra Al-Ghadzsarban és az Al-Rasztan körüli gazdaságokban, megöltek és megsebesítettek sok vahabita fegyverest.

Egy katonai forrás elmondta, hogy a Hadsereg alegységei megakadályoztak egy terrorista beszivárgási kísérletet Um Al-Szadzsr, Al-Kvibli és Al-Tiba falvak területére Homsz tartományban.

Ezalatt a Hadsereg terroristák állásait rombolta szét Abu Hawadid, Rahum, Al-Dwajbeh, Maszada, Radzsm Al-Kvasszr, Szalam Gharbi falvakban és Makszar Al-Hiszan, Tloul Al-Hawa, Um Sharshu, Al-Talila, Al-Ghanto településéken, valamint Talbiszeh városában.

Sok vahabita fegyveres hullott el a katonai akcióban, közöttük voltak: Abu Hasszan Al-Homszi és Rijad Al-Hilavi.

Daraa tartomány:

A Hadsereg és a Fegyveres Erők egy különleges műveletet hajtottak végre vahabita terroristák rejtekhelyei és csoportjai ellen Tisszia városban Daraa tartományban a jordániai határ közelében, közölte egy katonai forrás.

Még több terrorista csoportot támadtak a katonák Al-Gharijeh Al-Gharbijeh faluban észak-keletre Daraa városától, nagy számban haltak meg és sebesültek meg vahabita fegyveresek miközben a menetoszlopuk összes járműve megsemmisült. Al-Shejlijeh városban Shejkh Miszkin közelében egy katonai alegység megsemmisített egy terroristák által használt járművet és egy buldózert, végezve a személyzetükkel.

Több más vahabita terrorista halt meg a Hadsereg intenzív műveleteiben, amikor a fegyveresek állásait támadták Daraa Al-Balad városban.

Egy katonai forrás szerint a Hadsereg alegységei terroristák rejtekhelyeire mértek csapást Al-Karkban, az Al-Arbajin parkban és Atman városától észak-nyugatra Daraa tartományban, megölve és megsebesítve számos terroristát és megsemmisítve járműveiket.

A forrás hozzátette, hogy a Hadsereg alegységei terrorista fedezékeket tartottak tűz alatt Ibtában, nyugatra Kvarfától, Baszr Al-Harirban és Kvajtában a tartomány területén, a katonák likvidáltak sok terroristát és megsebesítettek többeket. Más katonai alegységek több terroristát semlegesítettek és megsemmisítették járműveiket nyugatra Huvajshat Al-Rabéban Ladzsat város térségében Daraa tartomány területén.

Damaszkusz tartomány:

A Hadsereg és a Fegyveres Erők likvidáltak nagy számú vahabita terroristát és megsebesítettek többet Dzserod településen a Qalamun-hegységben, Damaszkusz tartományban.

Hama tartomány:

A Hazánk lányai és asszonyai. közt gárd alegysége

Köztársasági Gárda női alegysége

A Hadsereg alegységei likvidálták egy légi csapás során az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) nevű terrorszervezet helyi csoportjainak vezetőjét más prominens terrorista vezetőkkel együtt a szervezetből a központi régióban Hama tartomány területén, a személy neve “Wali” volt.

Dib Hidejdzsan Al-Etabi, fedőnevén “Abi Ammar” az ISIS önjelölt vezetője és befolyásos katonai parancsnoka a központi régióban meghalt egy légi támadás során, amit a Szíriai Arab Hadsereg szárazföldi alegységeinek csapása követett Hamadi Omar térségében Hama tartomány területén; jelentette egy katonai forrásunk.

Ez a hadművelet, ami közvetlen csapás volt a terrorszervezetre, még egy több járműből álló menetoszlop megsemmisülését eredményezte

A Hadsereg és a Fegyveres Erők más egységei megsemmisítették vahabita terroristák járműveit és több tucat fegyverest sebesítettek meg Al-Lataminahban, Alakihrban, Dél-Kvasztalban, Kafr Zitában, Tahmazban, Szalbahban és Al-Misztrihahban Hama tartományban.

Három felfegyverzett jármű semmisült meg és sok vahabita terrorista halt meg a fedezékeik elleni katonai hadműveletek során Al-Latamina és Kafr Zita városokban, ezenkívül több terrorista halt meg és sebesült meg Al-Mesztriha faluban.

Ezalatt vahabita terrorszervezetek csoportjai elleni kiterjedt hadműveletek során több tucatnyi fegyveres halt meg és egy páncélozott jármű megsemmisült Al-Kvasztal, Al-Dzsanubi, Szalbeh, Tahmaz és Al-Okvejrbat települések térségében.

Idleb tartomány:

A Hadsereg és a Fegyveres Erők egységei megöltek és megsemmisítettek nagy számú vahabita fegyverest Al-Badriában, Al-Tibatban, Madzsduliában és Heluzban Idleb tartomány területén.

Más alegységek terroristák tucatjait tették el láb alól Szarakvib, Al-Szuda, Wathfah, Maraejan és Abu Al-Duhur településeken.

A Hadsereg egy különleges műveletet hajtott végre Al-Hibejt városban 77 kilométerre dél-nyugatra Idlebtől, ahol nagy számú vahabita fegyveres halt meg a csoportjuk elleni katonai támadásban.

A Hadsereg alegységei vahabita terroristákat likvidáltak és sebesítettek meg az Al-Rudzs síkságon, Tal Szalmoban és Um Dzserrinben Idleb tartomány területén, megsemmisítve két gépfegyverekkel felszerelt terepjárót.

Szuwejda tartomány:

A Hadseregünk és Fegyveres Erőink végeztek több vahabita terroristával és megsemmisítettek két nehéz légvédelmi géppuskákkal felszerelt terepjárót Tal Ashib és Tal Aszfar településeken. Szuwejda tartomány észak-keleti részén.

Kunejtra tartomány:

Egy katonai forrásunk szerint a Hadsereg alegységei terroristák által használt rejtekhelyeket és járműveket semmisítettek meg Al-Hamidijeh és Um Batna falvakban Kunjetra tartományban, a katonák több vahabita fegyveressel végeztek és másokat megsebesítettek.

Más katonai szervezetek terroristák csoportjait és járműveiket támadták Masharában, Mumtannában és a Kom Al-Basha és Nabea Al-Szakhr települések közötti útvonalon, semlegesítve sok terroristát.

Aleppo tartomány:

A Hadsereg alegységei terroristák rejtekhelyeit és gyülekező csoportjait semmisítették meg Karm Al-Tarradban, a Handarat-táborban, az Al-Mallah, Haritan és Al-Shkejf melletti gazdaságokban és Bashkovi település körül, valamint az Al-Madafeh dombon Aleppoban és környékén. Ezenkívül több terroristák által használt terepjáró és a bennük ülő fegyveresek semmisültek meg.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Forrás: Szíriai Arab Hírügynökség (SANA), sana.sy)

 

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑