Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 03. 16.

Haditudósítás Szíriából

2015. 03. 16.

A Szíriai Arab Hadsereg egységei vahabita terroristákat likvidálnak, megsemmisítik azok búvóhelyeit és lecsapnak gyülekező csoportjaikra különböző térségekben.

A Hadsereg hadműveletek sorozatát hajtotta végre felfegyverzett vahabita terroristák búvóhelyei és csoportjai ellen az ország különböző körzeteiben, megölve sokakat közülük és megsemmisítve fegyverzetüket.

Aleppo tartomány:

Egy katonai alegység meggátolt egy terrorista támadási kísérletet az Óváros ellen, az Abdul Hamid Al-Zahrawi Iskola közelében Aleppo város felszabadított területén és sok terroristát likvidált és megsebesített, közölte egy katonai forrás a SANA-val.

A Hadsereg katonái összecsaptak a terroristákkal az iskola környékén és sok vahabita fegyverest megöltek és megsebesítettek.

Al-Kunejtra tartomány:

Egy katonai forrás közölte a SANA-val, hogy a Hadsereg megsemmisített egy vahabita terroristák által használt járművet és végzett az összes benne utazóval Trandzse faluban Al-Kunejtra tartományban.

A Hadsereg intenzív műveletei súlyos veszteségeket okoztak a külföldről támogatott terrorszervezetek soraiban a dél-nyugati fekvésű Al-Kunejtra tartományban.

Al-Kunejtra tartomány keleti részén a Szíriai Arab Hadsereg egy különleges műveletet hajtott végre terrorszervezetek erődített állásai és csoportjai ellen megölve sok vahabita fegyverest és megsemmisítve egy terroristák által használt járművet és összes utasát Mashara városában.

Eközben a szíriai közmédia megerősítette 12 vahabita terrorista vezér halálát Kudna faluban Al-Kunejtra tartomány déli részén.

Abu Osszama Al-Nuajmi az úgynevezett “Dzsaish Al-Aual” nevű terrorista csoport (“Szabad Szír Hadsereg”- az FSA része) katonai vezetőjét a szíriai hatóságok azonosították a halottak között. Ezenkívül több tucatnyi vahabita terroristát szállítottak kórházba a Szíriából elmenekült fegyveresek közül Izraelben és Jordániában az ottani hivatalos szervek (Nesze neked terror ellenes nyugati “koalíció”!!)

Daraa tartomány:

A Szíriai Arab Fegyveres Erők és a Hadsereg erőteljes csapásokkal támadta a megszálló vahabita terroristák állásait Daraa tartományban.

Egy katonai forrás közölte a SANA-val, hogy sok terrorista halt meg és még több megsebesült a búvóhelyük ellen a Hadsereg által végrehajott különleges művelet során Tisszia településen a jordániai határ közelében.

Ezen kívül a Hadsereg katonái egy terrorista csoport tagjaival végzett Zamrin faluban Daraa tartományban.

Al-Ladzsat térségében a Hadsereg alegységei különleges művelet során megsemmisítették a Dzsabhat Al-Nuszra nevű terrorszervezet (Al-Kaida Szíriában) és más vahabita fegyveres csoportok rejtekhelyeit és likvidálták azok tagjait, valamint megsemmisítették járműveiket Dzsadal Al-Shajahban.

Daraa tartomány északi részén több vahabita terrorista jutott pokolra és fegyverzetük, valamint lőszereik megsemmisültek a Hadsereg erőteljes tüzérségi csapásai során állásaik ellen Dej Al-Szalat településen nyugatra Al-Harak várostól.

Idleb tartomány:

A Fegyveres Erők és a Hadsereg fokozták a terrorszervezetek állásai és csoportjai elleni hadműveleteket Idleb tartomány egész területén.

Egy katonai alegység célzott műveleteket indított terrorista búvóhelyek ellen Dzsizr Al-Shugur térségében, megölve és megsebesítve több terroristát és megsemmisítve fegyverzetüket Al-Nidzsiában, Ajn Al-Barda, Dzsaftalak Hadzs Mahmud és Al-Tejbat falvakban.

Sok vahabita terrorista halt meg és sebesült meg Szidzsra, Ajn Shib, Al-Rami, Ajn Martin és Al-Mazola falvakban Idleb tartomány nyugati részén. Egy terroristák által használt fedezék, benne vahabita bűnözők az összes fegyverzetükkel és lőszereikkel megsemmisült Ard Al-Habatban.

A Fegyveres Erők és a Hadsereg sok vahabita terroristát likvidáltak és sebesítettek meg Kaminasz faluban és Tal Dejnitben egy régészeti lelőhelynél az említett falu közelében.

Idleb tartomány dél-nyugati részén több vahabita terrorista hullott el és sebesült meg, valamint összes lőszerük és fedezékük megsemmisült a Hadsereg tűzcsapásaiban, ami csoportjaik ellen irányult Maar Dibsszi faluban Szarakvib város térségében.

Vahabita terrorszervezetek elismerték az általuk használt közösségi média felületeken, hogy sok tagjuk meghalt Idleb tartományban. A hatóságok az Abd Al-Minem Al-Zubi és Nabil Mohamed Shahad nevű terroristákat azonosították a halottak között.

Homsz tartomány:

A Fegyveres Erők és a Hadsereg kemény tűzcsapásokat mértek vahabita terroristák rejtekhelyeire és manőverező csoportjaikra Homsz tartomány keleti részén súlyos veszteségeket okozva a megszálló bűnözők soraiban és lőszerkészletükben.

A Fegyveres Erők és a Hadsereg terrorszervezetek sok tagját likvidálták és megsemmisítték fegyverzetüket Maszadában és Al-Bergutiában Homsztól 70 kilométer távolságban keletre.

Hadsereg támadó alegységeinek tűzcsapásai vahabita terroristák fedezékei és manőverező csoportjaik ellen Al-Feruklosz körzetében végeztek sok terroristával és többet megsebesítettek Dzsibab Hamadban, Al-Tadmurijahban és Um Al-Tababirben.

Eközben egy katonai alegység támadta az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) nevű terrorszervezet csoportjait és végzett sok vahabita fegyveressel Rahhum faluban, amit átjárónak használtak Al-Rakka tartomány megszállt részei és Homsz tartomány keleti vége között, hogy vérengzéseket készítsenek elő polgári lakosok ellen, valamint olaj és gázlelőhelyeket szálljanak meg a térségben (Al-Dzsazal!).

Lattakia tartomány:

Egy katonai forrás közölte a SANA-val, hogy a Hadsereg támadó alegységei megsemmisítették fegyveres terroristák állásait, rakétaindító berendezéseit, nehéz géépuskákkal felszerelt járműveiket és több vahabita terroristát küldtek pokolra Szalmában, Khan Al-Dzsuzban és Kfar Dalbában Lattakia tartomány területén.

Szuwejda tartomány:

A Hadsereg egyik alegysége szembeszállt az Al-Kudsz Rádióállomást megtámadó terrorista csoporttal Ura város közelében Szuwejda tartomány nyugati részén.

A Szuwejda Tartományi Rendőrkapitányság állományából egy forrás elmondta a SANA riporterének, hogy hajnalban vahabita fegyveresek szivárogtak be hajnalban Um Walad és Dzsibib falvak felől Ura város körzetébe Daraa tartomány nyugati részén.

A Hadsereg katonái és a Nemzetvédelmi Milícia tagjai megállították a terroristákat és sokukat likvidálták és megsebesítették a forrás szerint.

A forrás megerősítette, hogy nem sebesültek meg polgári személyek az akció során.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Forrás: Szíriai Arab Hírügynökség (SANA), sana.sy)

 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑