Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 09. 15.

Haditudósítás Szíriából

2015. 09. 15.

A szíriai kormányerők vereséget mértek az terrorszervezetekre Lattakiában és Deir Ezzorban.

Az ISIS terrorszervezet megbénult Deir Ezzorban; A Szíriai Arab Hadsereg visszafoglalta a terroristák által megszállt terepszakaszokat

Leith Fadel jelenti:

A mostani hét hosszú volt az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet fegyvereseinek, amikor az utóbbi tíz hónap eddigi leghosszabb ideig tartó támadását indították a Deir Ezzort Katonai Repülőtér ellen.

Az offenzíva, ami kedvezően indult az ISIS-nek, katasztrofálisan folytatódott, amikor megközelítették a Deir Ezzor Katonai Repülőtér dél-nyugati védelmi vonalát, mert a Szíriai Arab Hadsereg szilárd védelmi rendszere túl keménynek bizonyult a terroristák számára.

Az ISIS terrorszervezet megkísérelt egy újabb rohamot a Hadsereg egyik bázisa ellen a Deir Ezzor Katonai Repülőtértől dél-nyugatra; azonban a Szíriai Arab Hadsereg 17. Tartalék Hadosztály 137. Gépesített Dandára együttműködve a Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandárával már harmadjára verték vissza a támadókat hétfő óta.

A kudarcot vallott támadás eredményeként a terrorszervezet visszavonni kényszerült fegyvereseit a tüzérosztály laktanyájáig, lehetővé téve a Szíriai Arab Hadsereg 137. Gépesített Dandárának, hogy ellentámadást indítson a Szíriai Arab Légierő csapásainak fedezetében.

Szerda óta az ISIS képtelen volt előretörni a Deir Ezzor Katonai Repülőtér irányába; ez a hibát kihasználva a Szíriai Fegyveres Erők újracsoportosították alegységeiket és ellentámadásuk során visszafoglalták azt a terepet, amit a terroristák birtokukba vettek az elmúlt öt nap során ezen veszélyes arcvonalon.

Egy katonai forrás szerint az ISIS terroristák veszteségei 140 főre emelkedtek az elmúlt 72 óra során; ebbe bele számítanak a katonai repülőtérnél, valamint Al-Murriajh és Al-Dzsafra településeken likvidált terroristák.

.

A Szíriai Arab Hadsereg vahabita terroristákkal végzett Északkelet-Lattakiában

13940214000387_PhotoI-702x336A Szíriai Arab Hadsereg különleges alakulatai együttműködve a Szíriai Nemzetvédelmi Erőkkel erőteljes támadást hajtottak végre a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) vahabita terroristái ellen Al-Kabirnál, likvidálva 16 ellenséges fegyverest ebben a városban Lattakia tartomány észak-keleti részén.

Egy katonai forrás szerint Lattakia tartományból a Szíriai Fegyveres Erők három ellenséges páncélozott járművet semmisítettek meg, amelyek 23 milliméteres légvédelmi gépfegyverekkel voltak felszerelve miközben megtisztítottak egy kisebb magaslatot a megszálló fegyveresektől péntek délután.

A forrás hozzátette, hogy a Szíriai Fegyveres erők által likvidált vahabita terroristák közül sok külföldi állampolgár volt; szíriaiakon kívül a származási országaik: Líbia, Szaúd-Arábia, Törökország, Csecsenföld és Tunézia.

A jelentésekben szereplő halott fegyveresek közül az alábbiakat sikerült azonosítani:

 1. Mohammad Al-Szawaal
  2. Hasszan Ghobani
  3. Umar Al-Dzsaali
  4. Salim Abejdat
  5. Hassan Azkoul
  6. Mamaiz Koubaan (líbiai)
  7. Nasszer Abdullah (szaúdi)
  8. Ghannem Anamou (török)
  9. Szamer Kara (török)

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews.com)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑