Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2017. 05. 26.

Haditudósítás Szíriából: Az összes útvonal felszabadult Palmyra és Homsz között (videó)

2017. 05. 26.

A Szíriai Arab Hadsereg kiirtja az ISIS terrorszervezetet Homsz tartományból.

A szíriai sivatag feletti ellenőrzésért zajló verseny fokozódik, amikor a szíriai csapatok folytatták még több sivatagi terület visszafoglalását az ISIS terrorszervezet uralmának masszív összeomlásakor.

Ma reggel a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei nagy kiterjedésű hegyes területet szabadítottak fel délnyugatra Palmyrától, miután az ISIS terrorszervezet fegyveresei tömegesen vonulnak vissza.

A foszfát lelőhelyekben gazdag Khunajfisz térségének és az Abtar-hegységnek a visszafoglalásával a kelet-homszi kormányerők 40 kilométerre csökkentették távolságukat a Qalamun-hegység keleti oldalán állomásozó szíriai csapatoktól.

A két fronvonal közötti nehéz terepszakasz biztosítása lesz a kormánycsapatok és a szövetséges egységek következő célja, mielőtt tovább törnek előre északra és keletre a szíriai-jordániai határ mentén.

Tájékozott források szerint a szíriai kormánycsapatok, a szövetséges paramilitáris egységek és az Orosz Légierő kemény csapásainak támogatásával meg fogják próbálni elfoglalni az összes katlant, amelyek az ISIS terroristák uralma alatt maradtak Kelet-Hamatól Homsz tartomány központi területéig, mielőtt a kormányerők Deir Ezzor felmentésére induló offenzívája elkezdődik.

Csütörtökön a Szíriai Arab Hadsereg sok ezernyi katonája és sok száz haditechnikai eszköze indult elsöprő offenzívára, amely közvetlenül összeköttetést létesített a Palmyrától keletre lévő, valamint a Homsz és Damaszkusz tartományok határán állomásozó szíriai csapatok között.

Az összes Damaszkuszt és Palmyrát összekötő útvonal újra a szíriai kormányerők ellenőrzése alá került, először 2014 óta! A Szíriai Arab Hadsereg katonái és a szövetséges egységek ma képesek voltak újra megnyitni az M90, M53 és M45 országutakat. Az “Iszlám Államnak” nevezett terrorista entitás elleni összehangolt offenzíva a legnagyobb területi nyereség a Szíriában hadat viselő felek közül 2017-ben.

Az ISIS terrorszervezet ténylegesen visszavonulásra kényszerült Homsz tartomány központi részeiből, legalább 2000 négyzetkilométernyi területet elveszítve kevesebb, mint 48 óra alatt. Megjegyzendő, hogy a Szíriai Arab Hadsereg előretörése számos százalékponttal csökkentette a “kalifátus” uralma alatt álló területek arányát.

A ma felszabadított helyszínek között volt az Abu Dali-hegység, Mankurah, Thuniat, Wadha, az Al-Anebah-háromszög, Khan Al-Anebah, Ulanijah és Bardeh települések, Al-Szawwanah egész körzete, a Mankurah-bányák, a Zakakijat Khalil-hegység és az kulcsfontosságú csomóponti település Al-Buszajrih

Ezenkívül, a szíriai kormánycsapatok elvágták az eddig nem ellenséges, ellenzékinek nevezett csoportokat a Qalamun-hegység keleti oldalán lévő katlanban a sivatagtól. Ezzel véget vetettek a “felkelők” vágyálmainak, hogy egyesüljenek a sivatagban szétszórt és amerikai támogatást élvező vahahbita fegyveresekkel.

A Szíriai Arab Hadsereg felvételeket is közölt a sivatagban előretörő csapatairól, lövész alegységek, harckocsik, tüzérség és elsöprő légi támogatás bevetéséről, hogy elüldözze a megszálló ISIS terroristákat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑